Populære sporter
All sport
Vis alt

Ville ofre draktnummeret for å lande signering. Nå kom den egentlige grunnen frem

Oppdatert 01/02/2019 klokken 16:06 GMT+1

Pål André Helland ville gi bort draktnummeret sitt til Gjermund Åsen. Åsen mente han hadde en skjult agenda.

Pål André Helland

Foto: Scanpix

FARO/OSLO (Eurosport.no):
Det var lenge en dragkamp mellom flere klubber som ønsket å få en overgang for Gjermund Åsen. Til slutt falt valget på Rosenborg. Pål André Helland sa til Eurosport at han var villig til å gi bort draktnummeret sitt for å få Åsen til klubben.
– Det var da han var litt på vippen. Jeg vet at han har spilt med nummer 23 i Ranheim og i Tromsø. I tillegg har han hatt 23 når det har vært vennecuper. Så sa jeg til han at hvis det skal være med å avgjøre, så kunne han gjerne ta 23, så kunne jeg finne meg et annet nummer, fortalte Helland til Eurosport torsdag kveld.
Men Gjermund Åsen mente at Helland hadde en liten baktanke med draktbytte.
– Pål sa at han eventuelt kunne bytte draktnummer slik at jeg fikk nummer 23, om det var tungen på vektskålen. Det nummeret hadde jeg i Ranheim og i Tromsø, men det er 22 som egentlig er nummeret mitt. Så da jeg så at den var ledig så peilet jeg meg tidlig inn der. Jeg er takknemlig overfor Pål at han var villig til å gjøre det, sa Åsen til Eurosport, før han la til:
– Men samtidig tror jeg kanskje at det ligger en litt skjult agenda på at han peiler seg inn på et annet nummer, sa han og siktet til nummer 10 som var ledig etter at Matthias Vilhjálmsson dro til Vålerenga.
Tier-diskusjonen ble først omtalt i Adressas podcast.
Helland mente det bare var spekulasjoner fra lagkameraten.
– Tieren er et utrolig kult nummer, men det er spekulasjoner fra unge Åsen, sa Helland til Eurosport torsdag.
Fredag skulle det imidlertid vise seg at Åsen tenkte rett. På Rosenborgs hjemmeside ble det bekreftet at Helland nå tar over draktnummer 10.
– Det er ikke så ofte i livet man opplever at draktnummer 10 i favorittklubben er ledig. Da er jeg så opportunistisk av meg at jeg hopper på toget og prøver. Det er et myteomspunnet nummer og det er nummer offensive spillere vil ha. Jeg så muligheten til å ta og sette litt ekstra press på meg selv, sier Helland til klubbens hjemmeside.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame