LILLESTRØM/OSLO (Eurosport.no):
I Vålerengas andre treningskamp for året startet nysignering Matthias Vilhjalmsson på topp for klubben. Tidligere denne uken ble det klart at islendingen forlot Rosenborg etter tre og et halvt år. I 4-1-seieren over Strømmen fredag spilte 31-åringen første omgang på topp. Han var fornøyd med å komme i gang igjen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg synes det er deilig å komme i gang etter en lang ferie. Jeg hadde min første fotballøkt på tirsdag, så det var godt å komme i gang, sier Vilhjalmsson til Eurosport.no.
Se intervju med Vilhjalmsson her. Saken fortsetter under videoen:

– Fikk signal om at det ble vanskelig i Rosenborg

Forrige sommer var islendingen tilbake etter korsbåndsskaden. Men etter å ha kommet tilbake i spill ble det kun en rolle som joker i høstsesongen. Vilhjalmsson tar uanset med seg mange gode opplevelser fra Trondheim.
– Jeg har fått gode tilbakemeldinger etter at jeg dro, og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg er utrolig stolt over min periode i Rosenborg. Jeg kom sommeren 2015 og har vært med å vinne alle titler utenom en, i tillegg kom vi oss videre i gruppespillet tre ganger. Men jeg tror det beste for min karriere er at jeg prøver noe nytt, og få til noe i Oslo, sier han.
På spørsmål om hva som var avgjørende for at han gikk til Vålerenga, svarer han:
– Jeg savnet å spille fotball, og fikk et signal om at det ble vanskelig i Rosenborg. Trener Ronny Deila har veldig stor tro på meg og mener jeg kan bli en viktig spiller for Vålerenga. Vålerenga er en fantastisk klubb, en sovende bjørn etter min mening, så det trigger meg veldig å få til noe i Oslo. Hvis vi får fansen med oss og får tidlig gode resultater, da tror jeg det blir veldig bra.
Se sammendraget fra kampen mot Strømmen. Saken fortsetter under videoen:

– Jeg driter i hvor jeg spiller

Vilhjalmsson er en allsidig spiller og kan bekle flere posisjoner. Men islendingen bryr seg ikke om hvilke posisjon han skal spille i under Deila i Vålerenga.
– Det må du ta med treneren. Men jeg tror han ser på meg som en offensiv spiller, på topp eller bak spissene. Jeg driter i hvor jeg spiller, så lenge vi vinner kamper, sier han.
Vålerenga endte på en sjetteplass i Eliteserien 2018. Vilhjalmsson er klar på at klubben bør kjempe i toppen den kommende sesongen.
– Det er litt tidlig å si akkurat nå, men vi skal hvert fall i kjempe i toppen, det er målsettingen vår. Det er en fin spillergruppe, med mange unge spillere. Hvis de kan ta steg og vi eldre kan ta litt ansvar, så tror jeg det kan bli bra. Men det er også andre gode lag i Eliteserien som har fått sterkere stall nå, så det blir spennende.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03