LILLESTRØM / OSLO (Eurosport.no):
Etter en flott 2017-sesong som endte med opprykk til Eliteserien, 12 målgivende pasninger og to scoringer i OBOS-ligaen, lugget det i større grad for Jens Petter Hauge forrige sesong. 19-åringen slet med å spille seg til fast plass i laget og fikk elleve kamper i vårsesongen, hvor tre av dem var fra start. I august ble han lånt ut til Aalesund.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Der fikk ham fem innhopp og én kamp fra start i OBOS-ligaen.
– Nå har jeg troen på et bra år her i Glimt. Jeg har vokst mye på det halve året i Aalesund, og er tilbake her for å ta en plass i laget, sier Hauge til Eurosport.

Føler han kom styrket ut

Selv om han ikke kapret en fast plass i AaFK-laget, tar han med seg mye positivt fra halvåret han hadde hos tangotrøyene.
– Jeg tar med meg at jeg har møtt nye utfordringer som person og at jeg må ta mer ansvar for alt som skjer i livet.
Hauge utdyper:
– Det kan handle om matlaging, komme tidsnok i seng og å måtte stå for seg selv. Jeg klarte det greit, og føler at jeg har vokst på den opplevelsen. En bedre fotballspiller ble jeg også, selv om det ble mindre spilletid enn jeg hadde håpet på, sier han.
Sportssjef i klubben, Aasmund Bjørkan, mener det ligger til rette for at unggutten skal komme sterkere tilbake i 2019.
– Ja, han har i hvert fall fått en fin start på sesongen. Så vet man selvsagt aldri helt hvordan ting ligger an før sesongen bryter løs. Han har startet bra nå, sier Bjørkan.
Han minner om at det er snakk om en ung spiller, og at det da ikke er uvanlig at det kan svinge i prestasjonene.
– At det går opp og ned for unge gutter er ikke unaturlig. Jens Petter må som alle andre jobbe kjempehardt og stadig ta nye steg. Da får man som regel som fortjent til slutt, sier sportssjefen.

VM-ambisjon

I månedsskifte mai/juni skal Norge spille U20-VM. Hauge var en del av U19-landslaget som kvalifiserte seg til sluttspillet gjennom gode prestasjoner i U19-EM i fjor. Han skal kjempe for å kapre en plass i Norges VM-tropp.
– I tillegg til å spille meg til en plass i Glimt-laget ser jeg fram til mesterskapet i sommer. Det er et av de største målsettingeneene for meg så langt i karrieren. Jeg ser frem til å kjempe meg inn på laget, sier den offensive spilleren.
I vinter har nordlendingene sluppet Martin Bjørnbak til Molde og Kristian Fardal Opseth til tyrkisk fotball. Nå mener Hauge at andre spillere blir nødt til å stå fram for å fylle tomrommene.
– Når sånne profiler drar må andre plukke opp hansken. Det gjelder både på- og utenfor banen. Martin var for eksempel veldig god med de unge spillerne som kom opp fra akademiet. Nå er andre nødt til å ta det ansvaret, sier Hauge.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03