STAVANGER / OSLO (Eurosport.no):
Viking - Tromsø 2-1
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Tromsø ga oss kamp, men jeg synes vi var veldig gode i dag. Jeg er stolt over guttene. Vi jobbet vanvittig godt sammen, og det er en grunn til at vi har gjort det så bra som vi har, sa Viking-kaptein Zlatko Tripic til Eurosport etter kampen – og hyllet vinnerkulturen i laget.
Viking hadde ikke tapt på sine fem siste hjemmekamper, mens Tromsø hadde tapt fem av sine seks siste bortekamper. Før kampen hadde de røde og hvite sluppet inn hele 48 mål på 24 kamper.
Det var flest av lagene i serien og like mange som de hadde hele forrige sesong. 33 av dem er kommet på bortebane, som også var 9 flere enn neste lag, som var Bodø/Glimt med 24.
De hadde også sluppet inn minst to mål i sine seks siste bortekamper, og sto i fare for å slippe inn to mål eller mer i syv bortekamper på rad for første gang i toppdivisjonen. Det gjorde de altså igjen, denne gangen mot Viking i Stavanger.
Johnny Furdal gikk tidlig i bakken, og måtte forlate banen med en smell i ansiktet. Inn kom Samuel Kari Fridjonsson. Og da 25 minutter var spilt markerte han seg for alvor.
Zlatko Tripic leverte et godt forarbeid, og trillet ballen på tvers til islendingen, som med sitt andre touch banket ballen i nettet.
Ikke lenge etterpå burde vel Tromsø fått straffe, etter at Viking-målvakt Iven Austbø var ute og nærmest bokset Fitim Azemi i øret, men det ble ikke dømt.
– Det der er i min bok straffe, mente Eurosport-ekspert Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
(Artikkelen fortsetter under):
Rett før pause fikk Azemi en ganske stor sjanse etter et innlegg fra høyresiden, men headingen forsvant et godt stykke utenfor mål. Minutter senere var Tripic igjennom en fin overgang, men Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm gjorde en god jobb og hindret Viking-kapteinen.
Like før timen var spilt gikk også Kristian Thorstvedt ned for telling etter en skikkelig skalle-kollisjon inne i feltet etter et innlegg. Både Anders Jenssen – som i første omgang også skjøt makker Simen Wangberg i hodet på en klarering – og Thorstvedt ble liggende mens blodet fosset.
(Artikkelen fortsetter under):
Jenssen kom etter hvert tilbake på banen i ny drakt, men Thorstvedt måtte melde pass. Inn for ham kom Fredrik Torsteinbø.
Og mot slutten av kampen scoret også han, etter et innlegg fra Adrian Pereira, da han headet ballen i mål via tverrliggeren.
– Det var deilig. Det var et fint mål og nesten ferdigscoret, sa Torsteinbø etter kampen og ga ros til Adrian Nilsen Pereira som hadde den målgivende pasningen.
Tromsø fikk reduseringen sin ved Jostein Gundersen på overtid, men det holdt ikke.
– Det var en vanskelig bortekamp. Vi fikk målet vårt litt for sent, og vi skapte ikke så altfor mye. Spillerne kjempet, men vi fikk ikke noe igjen for det i dag, sa Tromsø-trener Simo Valakari.
Nå er Viking bare ett poeng bak Rosenborg i kampen om fjerdeplassen. Det er fem poeng opp til Odd – som tapte mot Ranheim – på tredjeplass.
Se høydepunktene:
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07