STAVANGER/OSLO (Eurosport):
Viking – Mjøndalen 4-1 (1-1)
Sist Viking tapte var borte mot Bodø/Glimt 11. august. Siden den gang har de scoret to mål eller mer i samtlige kamper.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Denne gangen scoret de fire på nedrykkstruede Mjøndalen, som ble sendt hjem med lua i hånda etter en oppvisning i effektivitet.
Viking er nå oppe på 5. plass i Eliteserien. Det er fire poeng opp til Rosenborg på fjerdeplassen, og plutselig øyner siddisene en potensiell Europa-plass om de skulle karre seg innenfor topp fire.

– Det er en vinnerkultur

Johnny Furdal fikk sitt første Eliteserie-mål mot MIF og snakket varmt om eget lag etter kampen.
– Vi bytter flere ut og setter inn nye spillere, og likevel presterer vi såpass bra.
– Du ser det er en vinnerkultur inni garderoben her som begynner å komme. Det er fantastisk, smilte han til Eurosport.
For Furdals egen del, var det forløsende å få scoringen.
– Nei, dette var deilig. Jeg har gått og venta lenge på denne. Det er som det er noen steiner som har blitt dratt av skuldrene mine.

– Litt flaut

Sondre Solholm Johansen sendte MIF i føringen etter kun fem minutter. Men så raknet det.
– Vi sprekker opp i andreomgangen. Jeg synes førsteomgangen er god. Så får de et sånt drittmål, som vi alltid slipper inn.
– De fortjener å vinne 4-1. Minst, sier han skuffet i intervjuet med Eurosport.
Han synes det er noe pinlig at man ikke klarer å stille opp med mer.
– Det virker som vi blir slitne og ikke orker å ta de meterne. Vi taper dueller og vinner ikke andreballer, eller førsteballer for den saks skyld heller. De straffer oss når vi ikke makter og orker.
– Det er litt flaut at vi ikke klarer å hente ut mer fra oss selv.

Sjokkstart fra MIF

Mjøndalen trengte sårt poeng, der de ligger nede i gjørma. Og de kunne ikke bedt om en bedre start på kampen. Dødball er alltid farlig hos bruntrøyene, og et frispark svingt inn av Joackim Olsen Solberg endte til slutt hos midtstopper Sondre Solholm Johansen som fikk pirket inn åpningsmålet. TV-bildene viste at det kunne se ut som offside, men verken Eurosports eksperter eller dommerne så det tydelig nok til å dømme.
En god MIF-periode fulgte scoringen. Etter 21 minutter kunne Fredrik Brustad doblet eikerværingenes ledelse. Dragsnes pisket inn et innlegg som Brustad møtte med hodet. Stolpen stod i veien for Mjøndalens andre mål.
I stedet var det Viking som utlignet etter en halvtime. En lang ball fra Tord Salte havnet mellom keeper Faye Lund og Betten Hansen som hadde Even Østensen i rygg. Det ble kaotisk da verken keeperen eller Betten Hansen tok ansvar i situasjonen, og Viking-spissen så sitt snitt til å smette inn mellom de to. Han fikk dermed en enkel oppgave med å sette 1-1.

Viking-dominans

Vikings overtak fortsatte etter hvilen. Etter to tidlige muligheter rett etter pause, skulle det skje på tredje sjanse. Ibrahimaj slapp ballen nydelig gjennom til Källman, som hadde tatt løpet i bakrom. Han banket til på første touch forbi Faye Lund i korthjørnet til 2-1.
Mjøndalen var ikke helt ute av det. Occean headet like utenfor etter 70 minutter, da han løp seg fri på Olsen Solbergs innlegg. Men i stedet for utligning, fikk MIF en rett i fleisen. En ball ble nikket inn i feltet, traff en Mjøndalen-forsvarer og havnet i føttene til Runar Hove. Han kunne enkelt ekspedere 3-1.
Så skulle Johnny Furdal få æren av å legge på til 4-1. Vestlendingens første Eliteserie-scoring var et faktum da Ibrahimajs skudd først gikk i blokka og Furdal lusket bak han. 33-åringen var iskald da han plukket opp restene og banket inn det som var spikeren i kista.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22