Selv om Viking-spiller Zlatko Tripić bare er 26 år har han allerede opplevd mye i sin fotballkarriere. I et intervju med Eurosport, forteller han om sin tid i Start, Fredrikstad og Molde.
– Jeg har vært med å ligge helt i bunnen både med Start og når jeg var på lån i Fredrikstad. Så var jeg så heldig å vinne med Molde. Det var mine første år som profesjonell fotballspiller og man ble nesten litt bortskjemt blant de store gutta. Man får lære den vinnerkulturen ganske fort. Noe jeg tror hjalp meg veldig mye, både som spiller, og ikke minst som menneske, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
I 2015 gikk han til den tyske klubben Greuther Fürth, før han to år senere fortsatte utenlandseventyret i den moldovske klubben Sheriff. Han forteller om store forskjeller fra den norske fotballen.
– Det er en helt annen verden når du kommer deg ut fra Norge. Både i Tyskland og Moldova er det vanvittig tøff konkurranse. Det er opp mot 40 spillere i en tropp. Man er venner og kompiser, men på en måte så er alle konkurrenter. Alle vil spille og alle vil tjene mest mulig penger. Det er en helt annen verden der ute, sier han.
Han mener den norske mentaliteten i fotballen er snillere enn i utlandet.
– Du kommer ut av komfortsonen, du får testet deg som menneske på en helt annen måte enn her hjemme. Den norske mentaliteten er litt snill, ta vare på hverandre og godt humør. Jeg sier ikke at det ikke er slik i utlandet, men det er en tøffere hverdag som venter deg. Du skal være litt spesiell, og det er en fordel å være litt gal i hodet når du skal ut der, for du skal gjennom mye tøft, legger han til.

– Vet det blir en tøff sesong

Før 2018-sesongen kom han tilbake til Norge og signerte for Viking. Han forteller at det var ulike grunner til at han dro tilbake igjen til Norge.
– Det er vanskelig å forberede seg til det som eventuelt venter deg i utlandet. Man har jo aldri opplevd det selv, så det blir en helt ny erfaring. Jeg følte jeg var veldig forberedt på det. Men i mitt tilfelle så var det litt skadesituasjon og trenerskiftet som gjorde at det ble litt begrenset med spilletid. Men om jeg eventuelt får en slik sjanse igjen, så kommer jeg med glede til å ta den. Nå vet jeg hva det går ut på, sier han.
Han vet at det blir en tøff sesong for Viking, men håper at han kan ta med seg noe av det han har lært i utlandet.
– Det er den vinnermentaliteten som jeg føler jeg alltid har hatt. Jeg er en veldig agressiv spiller og hater å tape. Jeg hater å spille dårlig selv, og om laget mitt gjør det dårlig så bryr jeg meg veldig. Jeg håper det smitter videre på resten av gruppen, sier Tripić.
Sett denne?

Viking rykket opp – keepertabbe kunne kostet dyrt

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03