MARBELLA/OSLO (Eurosport.no):
– Min målsetting er at laget skal holde seg. Det er det som er det viktigste, sier Vikings Tommy Høiland til Eurosport på spørsmål om hva som er hans målsetting denne sesongen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Som nyopprykket til Eliteserien er Høiland klar på at det blir en tøff kamp for Viking å unngå nedrykk.
– Vi har jo stort sett de samme som var med i fjor. Vi har mistet et par spillere og fått inn et par nye, men det er ikke så veldig mye nytt. Det er klart at når man taper ni kamper i OBOS-ligaen, så blir det tøft. Samtidig så hadde vi et ungt lag i fjor, vi har det i år også, men vi har blitt litt eldre og fått litt mer erfaring. De unge har fått spilt mye fast. Det blir spennende, men det er jo ikke noe tvil om at det blir en kamp om å unngå nedrykk, sier han.
– Det er det dere går for i år?
– Ja, det er det.

Forbedringspotensiale

Høiland, som ble toppscorer i OBOS-ligaen i fjor med 21 mål, er innstilt på at det kommer til å bli tøffe kamper hver helg. Det er også flere unge spillere på Viking som ikke har Eliteserie-erfaring.
– Ja, det er det. Samtidig så har de vist i OBOS-ligaen at de holder et bra nivå. Selv om det er et hakk ned, så viser det at det er gode fotballspillere og jeg tror de er veldig sugne på å vise at de holder mål i Eliteserien, sier han.
Men 29-åringen er klar på hva de må jobbe med frem til Eliteserie-start.
– Vi scoret veldig mye mål i fjor og slapp inn veldig mye. Så forbedringspotensialet på å unngå baklengs er der, vi kan ikke slippe inn så mye mål som vi gjorde i fjor. Vi har mye å jobbe med på det defensive.
– Har dere drillet det mye nå?
– Ja, det er egentlig det vi har hatt fullt fokus på hele oppkjøringen. Det har vært mye opp og ned, men det har vi sagt før at med en såpass ung tropp kommer det til å gå litt i bølgedal, legger han til.
Saken fortsetter under:

– Mange spennende spillere

Viking-trener Bjarne Berntsen sier han ikke er bekrymret over å ha spillere som ikke har Eliteserie-erfaring i troppen.
– Det bekymrer meg ikke i det hele tatt, for jeg tror at de vil ta det. Vi har mange spennende spillere som aldri har spilt i Eliteserien, men så har vi en god rutinert gjeng på ca. ti stykker som har lag erfaring fra Eliteserien. Så det er en blanding, sier han til Eurosport.no.
Også han er klar på at ambisjonen er å holde seg i den øverste divisjonen. I tillegg er han inspirert av andre Eliteserie-lag.
– Vi er utrolig inspirert av fjorårssesongen av Kristiansund, Ranheim og Haugesund. Det var jo ingen som hadde tippet de i nærheten av der de endte. Det de presterte alle tre, viste jo at det går an med en vanvittig arbeidsmoral, sier Viking-treneren.
Sett denne?

Viking rykket opp – keepertabbe kunne kostet dyrt

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03