Viking legger press på Odd og Rosenborg etter ny storseier

Sebastian Langvik-Hansen

Publisert 03/11/2019 klokken 20:00 GMT+1

Viking fortsetter den gode resultatrekken og puster lagene foran i nakken, i kampen om medaljeplass og Europa-spill.

Ylldren Ibrahimaj og Bjørshol Viking

Lørdag kl.15.30: OBOS-ligaen avgjøres neste helg, og du kan følge all dramatikken på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Viking - Lillestrøm 3-0
Viking har kjempet seg opp i medaljestriden, og har kun tre poeng opp til Odd som ligger på tredjeplassen i øyeblikket.
Det fikk de til etter nok en solid oppvisning på hjemmebane. Viking tapte forrige seriekamp borte mot Kristiansund, men de viste at det var et arbeidsuhell når Lillestrøm kom på besøk.
Ylldren Ibrahimaj åpnet scoringsballet med å heade inn 1-0 allerede etter 14 minutter.
Deretter fikk siddisene hjelp fra LSK-keeper, Marko Maric. Sisteskansen var på bærtur og tok kun egen mann og ikke ball. Dermed var målet åpent, og en følsom lobb fra Fredrik Torsteinbø doblet ledelsen.
20 minutter ut i andre omgang fikk Viking straffe når Tobias Salquist klønete taklet Torsteinbø.
Zlatko Tripic var sikkerheten selv, satte inn 3-0 og sikret viktige poeng i medaljestriden.
Gjengen fra Stavanger er nå to poeng bak Rosenborg og tre poeng bak Molde. Dermed er ikke håpet om Europa-spill ute for Bjarne Berntsens menn.
Lillestrøm er derimot nede i bunnstriden, etter åtte strake kamper uten seier. Kun tre poeng skiller dem fra Strømsgodset på kvalifiseringsplass.