Viking - Kristiansund (2-0)
Viking bydde opp til fest i Stavanger når de gjorde sitt etterlengtede comeback i Eliteserien. Stavanger-laget infridde til forventningene da Bytyqi og Tripic scoret hvert sitt mål da de slo Kristiansund.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
– Det er deilig. Vi har jobbet hardt for dette i hele vinter. Vi vil variere i prestasjonene våre. Dette var toppnivået vårt, fortalte Tommy Høiland til Eurosport etter kampen.
Etter 32 minutter var Viking centimetre fra å score 1-0 da Ylldren Ibrahimaj slo en god corner. Ballen gikk over de fleste og landet på bakre stolpe hvor Tommy Høiland stod på åpent mål, men han fant ikke balansen og får ikke av skuddet.
Bare et par minutter senere skulle derimot Ibrahimaj få assisten sin. Et fantastisk innlegg foran mål endte hos Zymer Bytyqi som stod helt alene og fikk sette ballen i mål fra fem meters hold.
– Det var en fin kontring, Ylldren (Ibrahimaj) kommer alene på kanten og slo et veldig bra innlegg. Da var det bare for meg å komme meg inn i boksen, fortalte Bytiqi til Eurosport i pausen.
(Artikkelen fortsetter under)
Det ble derimot ingen god start for Viking da stopperen Axel Oskar Andresson måtte forlate banen etter kvarteret spilt på grunn av skade. Han kolliderte med Iven Austbø da Austbø kom ut for å bryte en lang pasning fra Kristiansund.
Like før lagene gikk inn til pause fikk Thorstvedt sjansen på volley, men en klasseredning i fra Sean McDermott reddet Kristiansund, som svarte med å gå rett i angrep.
Amang kom gjennom i bakrommet, og redningen til Austbø går via en spiller før Bjørnshol kaster seg inn og får ballen vekk fra streken.
Det tok ikke mer enn 30 sekunder i andre omgangen før Viking var på farten igjen. Nok en gang var det Ibrahimaj som ga Kristiansund problemer. Han sentret til Tripic som kom igjennom på siden og curlet ballen fra 15 meter bort i lengste hjørnet.
Etter 70 minutter vartet Tripic opp med en nydelig hælpasning som spilte igjennom Høiland alene mot McDermott. Høiland tråkket på ballen og fikk dermed han ikke av et skudd.
Ti minutter senere minutter kom Kristiansund til en massiv sjanse da Psyche stupheadet fra elleve meter, men Austbø vartet opp med en god redning.
– Jeg føler Viking vil mye mer enn oss, de inviterte til fest, og den ga vi de og, sa en skuffet Dan Peter Ulvestad til Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23