Før forrige sesong signerte Kristian Thorstvedt for Viking etter å ha startet karrieren i Stabæk. Han forteller hvordan den første sesongen i hjembyen har vært.
– Jeg skulle egentlig til USA og spille college, så endte jeg opp i Viking i istedenfor og det har jo egentlig gått over alle forventning. Å få spilt så mye som jeg har gjort og levert på nivået har vært utrolig kult. Jeg skal prøve å gjenskape mye av det samme neste år, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
I 2018-sesongen spilte han 24 av sesongens kamper for Viking og noterte seg for ni mål. Stavanger-klubben vant til slutt OBOS-ligaen og ble belønnet med opprykk til Eliteserien. På spørsmål om hvordan det var for Thorstvedt å oppleve et opprykk, svarer han:
– Det er ekstremt kult. Viking hører hjemme i Eliteserien. Som liten gutt så var jeg alltid på Viking stadion og så på Danielsen og de andre gutta der. Å rykke opp med Viking er absolutt en drøm som går i oppfyllelse.
– Det er helt surrealistisk egentlig. Jeg har alltid hatt som mål å spille i Eliteserien og ta steget videre derfra. Men det er ikke før man kommer der, man tenker hvor kult det egentlig er. Jeg prøver bare å nyte det hver dag som går og ha det kjekt med fotballen.
Se intervjuet med Kristian Thorstvedt her (saken fortsetter under videoen):

– Må spare noen mål

19-åringen er sønn av tidligere Viking-keeper, Erik Thorstvedt, som startet karrieren sin i Viking. Thorstvedt junior sier det er litt ekstra spesielt å være lokal spiller.
– Det er jo det klubben ønsker. Å dyrke frem de lokale spillerne og fansen ønsker å se et lag full av lokale spillere. Det er det som er drømmen for mange. Å kunne spille som en lokal gutt for Viking og barndomsklubben er ekstremt kult, forteller han.
Han beskreiver seg selv som en målfarlig spiller, og håper å kunne bidra med flere mål den kommende sesongen.
– Jeg føler jeg har fortsatt med det jeg gjorde i fjor, med å levere mål. Det som er min rolle er å være en målfarlig midtbanespiller. Og jeg har gjort det bra på trening og treningskamper. Men jeg må passe på så jeg ikke bruker opp kvoten min før sesongstart. Jeg må spare noen mål til vi begynner i slutten av mars, smiler han.
Viking tar imot Kristiansund hjemme i første serierunde søndag 31. mars, og Thorstvedt håper på så mange som mulig på tribunen.
– Det hadde vært kult med fullsatt et par kamper i år også, men det handler om hvordan vi presterer. Gjør vi det bra, så vil vi tiltrekke flere folk på tribunen. Det hjelper oss å ha mange mann på tribunen, sier han.
Sett denne?
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23