STAVANGER/OSLO (Eurosport.no)
Viking – Brann 2-1
Ni poeng av ni mulige er dermed fasit for Viking. Festkvelden startet etter 64 minutter. En kontring tatt rett ut av læreboka endte hos Kristian Thorstvedt, som på klinisk vis plasserte ballen nede i hjørnet til. Så skulle et tidvis skarpt Brann-lag plutselig trykke på selvutslettelse-knappen; Ruben Kristiansen spilte tilbake mot keeper, men den gikk rett i beina til Ibrahimaj. Han var klinisk alene med Opdal og satte 2-0. Da hjalp det lite med Fredrik Haugens kremmerhus av en redusering fem minutter før slutt.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
16 TIMER SIDEN
– Det er en helt syk kamp. Vi fighter helt til slutten og tar med oss tre fortjente poeng. Det var en krig helt til slutten. All honnør til gutta som kjemper kampen ut, sa en euforisk Thorstvedt til Eurosport etter kampen.
Vi er ti mann på slutten der også. Det er bare helt sykt, legger han til, glisende fra øre til øre foran supportertribunen.
Og flere var enige:
– Det er den deiligste seieren jeg har opplevd. Vi slår storfavoritten Brann, og jeg scorer mitt første mål i Eliteserien. Det er helt nydelig, istemte den andre målscoreren, Yilden Ibrahimaj.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under):

Omdiskuterte straffesituasjoner

Seieren kom derimot i kjølvannet av at både Eurosports kommentatorpar og Bamba selv mente han skulle hatt straffespark i den første omgangen. Senere i kampen skulle det komme flere hendelser der Brann-spillerne ropte på straffe, uten å bli hørt av dommer Ola Hobber Nilsen.
Veton Berisha sparte ikke på kruttet.
– Vi er klart bedre enn dem. De får hjelp av veldig mange på banen i dag. Man har ikke lov til å si så mye om dommere i Norge, men det er tre straffespark som vi ikke får. At det ikke blir dømt straffe, er ikke forståelig.
– Det har skjedd i alle kampene våre i år, bortsett fra Kristiansund. Dommeren har gitt poengene til de andre lagene. Det går ikke an. Jeg tror jeg skal satse på en dommerkarriere selv, sier han til Eurosport etter kampen.
Se hva Bamba sa om den første straffesituasjonen her:
Rett fra avspark skapte Viking problemer for Brann. Barmen ble gående feilvendt med ballen og spilte den rett opp i lufta. Acosta bommet så på headingen og plutselig var Tripic alene med Opdal. Branns sisteskanse var derimot fint nede og fikk parert.
Så mente Daouda Bamba at han skulle ha straffespark. I det han jaktet og dempet en ball i bakrom, kom Austbø ut og felte spissen. Eurosports eksperter var også samstemt i at det burde vært straffespark.
Veton Berisha virket også heltent på mål mot sin gamle klubb. Etter 40 minutter trakk han seg innover, men skuddet fra 18 meter gikk en meter utenfor.
Og nettopp Berisha var klar på hva han mente om dommeren:

Hendelsesrik andreomgang

Over i den andre omgangen var det nesten Ruben Kristiansen som satte det første målet. Etter å ha tatt løpet på bakerste stolpe, dro han til på direkten, men Austbø fikk slått over. Wormgoor kom også nære med en heading like utenfor fra corner.
Det var altså Brann som hadde initiativet etter hvilen, men Viking straffet gjestene knallhardt da de fikk muligheten. Etter at Tommy Høiland først scoret fra korrekt idømt offside-posisjon, skulle de mørkeblå mønstre et nytt angrep. En strålende kontring kulminerte i en ball fra Tripic inn på Kristian Thorstvedt i midten. Han kunne ikke fått et bedre treff, og det stod dermed 1-0 til hjemmelaget.
2-0 kom altså da Ruben Kristiansen ga bort en gratissjanse til Ibrahimaj som takket og bukket. Reduseringen til Brann skulle til slutt komme. Fem minutter før slutt dunket Haugen inn 2-1 på halv volley. Samme mann var nære på å utligne på overtid etter et frispark gjennom muren. Iven Austbø reddet derimot forsøket. Frisparket kom etter at Usmani Sale fikk sitt andre gule for hands og dermed ble utvist etter 90 minutter.
Det var dermed drama i Stavanger til siste slutt. Brann står med kun fire poeng på sine fire første kamper. Viking står med ni av ni mulige.
Det ble hektisk på slutten – se her:
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52