STAVANGER / OSLO (Eurosport.no):
Viking - Vålerenga 1-1
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Jeg synes vi hadde de største sjansene, men det er heller ikke urettferdig. Det var en heroisk innsats av Vålerenga med ti mann, og de skal ha stor honnør for det, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport.
I en morsom førsteomgang hadde Vålerenga ballen opp mot 60 prosent av tiden, og begge lag skapte en del farligheter. Viking skapte riktig nok flest, og Adam Larsen Kwarasey skal ha en stor del av æren for at Oslo-laget slapp unna uten baklengs før pause.
Den andre omgangen åpnet med en strålende redning av Iven Austbø på en Bård Finne-avslutning, og tonen var satt for mer underholdning. For like etterpå var det igjen Kawarasey som var våkent ute og snappet ballen i grevens tid foran beina på Kristian Thorstvedt i den andre enden.
Med 30 minutter igjen av andre omgang fikk Mohammed Abu sitt andre gule kort og måtte forlate banen. Det første kom bare to-tre minutter tidligere.
Vålerenga-benken tok grep, og inn kom Devyer Vega for Bård Finne. Han markerte seg umiddelbart med vakkert forarbeid da han lurte Adrian Pereira, som fikk sin Eliteserie-debut fra start.
(Artikkelen fortsetter under)
Innbytteren fant Chidera Ejuka som avsluttet kontant i nett bak Austbø.
Men Viking slo umiddelbart tilbake. To minutter senere fikk de corner, og via Thorstvedt, og så Pereira, havnet ballen hos Tommy Høiland som dundret inn utligningen.
– Jeg føler vi gjør en helt OK kamp, og tar over da de får det røde kortet. Vi hadde mange store sjanser i første også, så det er en kamp vi skal vinne, sier Høiland til Eurosport.
Mot slutten av kampen presset Viking voldsomt på med en mann mer, men Vålerenga feide ballen vekk gang på gang. De fikk en siste mulighet på overtid, men innbytter Thorsteinbø headet rett på Kwarasey.
– Det ble en tøff kamp til slutt, men når du får med deg noe når du spiller en halv time med ti mann så må du være fornøyd, sier VIF-trener Ronny Deila til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under)
Vålerenga har tatt ni av sine elleve poeng denne sesongen på hjemmebane. Totalt har Vålerenga kun vunnet en av sine 14 siste bortekamper i serien. Forrige seier borte kom 2. september med 1-0 mot Lillestrøm i fjor. Åtte av ni baklengsmål for laget har kommet på bortebane.
Viking er fortsatt ubeseiret hjemme.
– Vi har vært heldige med marginene tidligere i sesongen, så vi får det poenget vi får, det kan bli viktig i slutten av sesongen. Jeg er ikke fornøyd med ett poeng hjemme mot Vålerenga med en mann mer. Vi skal ikke slippe inn mål når vi spiller mot ti mann, sier Høiland.
Se høydepunktene:
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19