Foto: Kenneth Berger
– Man blir jo stolt og glad over at man har så gode spillere at de er interessante for gode klubber ute i Europa. PSV er jo en stor klubb, som også har stolt norsk historie, så det er kult for oss, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen til Eurosport.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Den gamle storspilleren Hallvar Thoresen spilte i PSV mellom 1981 og 1988, og scoret hele 106 mål på 179 kamper.
– Selvfølgelig skulle vi gjerne fått Fredrik hele veien opp til A-laget, men sånn er det i fotballen. Dette er en fjær i hatten for oss, men mest av alt en fjær i hatten for KFUM, de andre lagene han har spilt for og familien og de rundt som har hjulpet ham. Vi synes dette er veldig gøy.
Det er snakk om en låneavtale på ett år, med opsjon på kjøp. Ingebrigtsen ønsker ikke å kommentere øvrige detaljer i avtalen.
Angriperen har spilt ti kamper og scoret fire mål for Vålerenga 2 i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen, og har landskamper for G15 (2), G16 (10), G17 (5) og G18 (2).
– Har han helt strålende individuelle ferdigheter, litt unorske individferdigheter. Og han har en veldig spennende fotballfysikk; han er kvikk på små flater og ganske rask på større områder. Det er en bra kombo med fart og teknikk. Han har vel enda et gir å gå på med tanke på størrelse og fysisk utholdenhet, men det er lett å gjøre noe med, og det skal han sikkert få jobbet med der nede.
Ingebrigtsen forteller han har visst om interessen fra den nederlandske klubben i lang tid.
– Fredrik har spilt på den internasjonale arenaen og gjort seg veldig bemerket der. Jeg har kjent til interessen en god stund, før vi etter hvert kom til at vi ble enige. Dette er gøy for oss i Vålerenga.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03