• Se Lillestrøm - Vålerenga på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag klokken 16.00! Skaff tilgang her.
Hovi spilte for Vålerenga mellom 1998 og 2006, og ble både cupmester (2002) og seriemester (2005) med hovedstadsklubben, som han spilte over 200 offisielle kamper for klubben. Fra og med 2000-sesongen bar han også kapteinsbindet.
Vålerenga står uten seier på sine elleve siste Eliteserie-kamper, og tapte forrige kamp med 0-2 hjemme mot Stabæk.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Som Vålerenga-glad kunne man vel hatt det bedre enn nå om dagen, sier Hovi til Eurosport.no.

Tilskuersvikt

47-åringen fikk etter hvert kallenavnet «Kong Henning Hovi» av Klanen. Han understreker at han ikke har vært nok på treningsfeltet og i kulissene til å uttale seg om hva som har gått galt, men han kjenner det på kroppen i perioder der det går tungt for VIF.
– Jeg synes det er synd og stusselig at Enga er der de er nå. Både resultatmessig og tilskuermessig har det vært stusselig, sier han, som fremdeles ser de aller fleste av klubbens kamper. Flesteparten på TV eller PC.
I 0-2-tapet mot Stabæk forrige serierunde oppga klubben om 5511 tilskuere på Intility. Sannheten var at om lag 2300 tilskuere var innenfor stadionportene.
– Det var til og med et lokaloppgjør. Der skulle det selvsagt vært noen tusen mer på tribunen, sier Hovi.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Forventer mer

Den tidligere backen forteller at han mener Vålerenga burde være blant de fire-fem beste lagene i Norge. Per nå er klubben nummer ni i Eliteserien, og i en grusom form.
– Som Vålerenga-supporter synes jeg selvsagt ikke det moro at klubben ikke klarer å komme på det nivået man ser for seg. Nå er man litt for langt unna det som forventes, sier han.
– Hvor mener du at skoen trykker?
– Det er egentlig problemer over hele banen. Man har ingen utpreget toppscorer, men bakover er det heller ingen som har løst floka. Det er en sammensatt greie. Helheten er ikke bra nok, sier Tom Henning Hovi.

Legger over favorittstempelet

Lørdag kan det bli leven da hatoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm spilles på Åråsen. Hovi, som nå jobber med utviklingsarbeid i Indre Østland Fotballkrets, får ikke vært på stadion selv. Han kommer likevel til å følge tett med på det som skjer på Åråsen.
De helt store forventningene til Vålerenga-jubel har han dog ikke.
– Det kan i hvert fall ikke bli særlig mye verre enn det er nå. LSK er favoritter hjemme på Åråsen, men kampene mot Lillestrøm er alltid jevne. Disse kampene lever jo gjerne sitt helt eget liv, sier Tom Henning Hovi.
I 2006 la han opp som fotballspiller på toppnivå. Før Vålerenga-tiden var Hovi i HamKam, Charlton og Skeid.
  • Se Lillestrøm - Vålerenga på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag klokken 16.00! Skaff tilgang her.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05