• Se Molde - Brann søndag 30. juni kl. 20.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
BERGEN/OSLO (Eurosport.no):
Etter tapet mot Ranheim i cupen onsdag, møttes Brann-spillerne i garderoben for å ta en lang prat med Lars Arne Nilsen.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Vi hadde en lang prat i garderoben og vi må opp mange hakk skal vi ha nubbesjans mot Molde. Gutta må ta sitt ansvar, jeg må ta mitt, vi må løfte oss i lag. Vi må ta et skritt tilbake og jobbe steinhard for å få laget opp å stå igjen, sier Nilsen til Eurosport dagen etter cup-exiten.
– Fikk både du og spillerne luftet frustrasjon?
– Dette er voksne gutter, så vi trenger ikke rope og skrike til hverandre, men først og fremst må vi få det defensive til å sitte. Vi slipper inn håpløse mål for tiden og må bygge et solid fundament igjen. Hele laget, det samlede presset og forsvarsspillet var for dårlig mot Ranheim. Etter en bra start på sesongen, der vi slet med å vinne kamper, har vi i det siste slitt spillemessig, men tatt med oss noen poeng. Men det er ikke godt nok.
Til tross for at de ligger på fjerdeplass i Eliteserien og vant forrige kamp mot Lillestrøm, har ikke klubben vært på det nivået de ønsker.
– Jeg synes vi har vært veldig naive og romantiske, og spilt med altfor stor risiko. Å slippe inn fire mål mot Ranheim... Jeg tenker heller at vi må få fundamentet på plass igjen slik vi gjør når vi er på vårt beste, både defensivt og offensivt. Akkurat nå er det tilbake til ABC, sier Brann-treneren.
Sett denne? Saken fortsetter under:

– Vi må virkelig brette opp ermene

Kristoffer Løkberg, som møtte gamle lagkamerater, innrømmer at de må gi ros til Ranheim etter onsdagens kamp.
– Vi har tenkt mye, men vi får gi ros til Ranheim – folk tror jo enda ikke at det er et godt fotballag. De får for lite skryt der oppe, de var gode.
Ranheim ledet 1-0 til pause, men det tok ikke lang tid ut i andre omgang før hjemmelaget hadde punktert kampen. Etter et kvarter hadde Ranheim scoret tre mål og ledet 4-0.
– Men 0-4 er styggere enn et 2-3-tap?
– Ja, men så får vi kanskje snu det til at det var greit å få en skikkelig smell og ikke en illusjon om en hederlig prestasjon og et knepent tap. Det er et ordentlig slag i trynet, som gjør at vi virkelig må brette opp ermene, sier Løkberg.

Mener det er vanskelig å peke på hva som har gått galt

Også Petter Strand mener at de må legge kampen bak seg.
– Det er selvsagt tungt, og tøft å komme her å prøve å legge det bak seg – men vi må bare bli ferdige med det som skjedde. Det var mye feil. De var bedre enn oss i flere faser av kampen og vi hang ikke med, sier Strand.
– Hvordan var garderobepraten?
– Vi gikk gjennom det vi ikke var gode nok på og så fram mot søndag. Vi gjør jo en god periode før ferien, så har det gått tråere etterpå. Det er vanskelig å peke på hva eksakt som har gått galt.
Brann møter Molde søndag 30. juni kl. 20.00. Kampen kan du se på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge.
Sett denne?
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51