Tromsø står med fire fattige poeng etter ni spilte serierunder i Eliteserien 2019. Søndag står serielederen Molde på motsatt banehalvdel, i det som blir en vanskelig kamp for laget fra nord. Skal man tro Svein-Morten Johansen var møtet med styret bak lukkede dører på ingen måte et krisemøte.
– Det er ingen krisestemning, vi må være aktive og vi er i en utfordrende posisjon. Da er det veldig fint å ha slike møter som gjør at folk kan stå frem og sier hva de kan gjøre og bidra med for at vi skal komme oss videre, sier Johanen.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Saken fortsetter under videoen
Det er ingen hemmelighet at Tromsø har slitt med skader hittil i sesongen. Kapteinen og en av Tromsøs viktigste spillere, Simen Wangberg, ble blant annet langtidsskadet etter kampen mot Kristiansund 5. mai. Svein-Morten Johansen mener det viktigste er å få tilbake spillerne som er skadet, før laget eventuelt blir forsterket.
– Vi må samle troppene og få tilbake spillerne som er skadet. Med fullt lag overlever vi i Eliteserien, forteller sportssjefen.
Styreleder Stig Bjørklund forteller at hovedpunktene ved møtet var å få en statusoppdatering på hvor landet ligger.
– Svein-Morten redegjorde for situasjonen per nå. Både spillere og trenere drar i samme retning, og det er ingen ting som ''skurrer'' innad i laget på noen som helst måte. Vi ser fram mot et sommervindu der vi vil forsterke med 1-2 nye spillere. Det underliggende spillet har ikke vært så verst, men vi har hatt litt stang ut. Vi har scora litt for lite mål, og vi har vært litt for rufsete bakover til tider, forteller styrelederen, som understreker at han ikke søker etter unnskyldninger.
Saken fortsetter under videoen
Bjørklund understreker også at det ikke vil bli gjort noen grep på trenersiden i TIL.
– Simo Valakari har full tillit hos oss. Han jobber godt innenfor de rammene vi har, og det er ingen ting med hans jobb som trener som vi ikke har tillit til.

Veien videre, hva nå?

Det er ingen tvil om at poengene snart må komme hvis Tromsø skal spille i Eliteserien også neste år. Svein-Morten Johansen sier at derimot ikke blir gjort noen konkrete grep etter møtet.
– Vi må bare fortsette å ha tro på det prosjektet vi driver med, vi må utvikle spillerne underveis, og vi må stå sammen. Vi har et sportslig team som vi vet har levert før, og vi vet at vi kan komme tilbake dit.
På spørsmål om han har noen spillere på blokka inn mot sommervinduet sier sportssjefen følgende:
– Det arbeidet der går kontinuerlig, sier Johansen.
Han understreker også at det viktigste er å utvikle de spillerne som allerede er i klubben, samt få tilbake de som er skadet.
Tidligere denne uka ble det skrevet en sak på at Tromsø igjen hadde mottatt en pengegave. Disse pengene skal derimot brukes til likvidering, og blir ikke tilgjengelig for sportslig utvalg. Styreleder Stig Bjørklund tror derimot den biten løser seg.
– Per i dag har vi ikke de midlene, men vi har fått signaler på at det kommer til å løse seg innen 1. august, da overgangsvinduet stenger. Sentrallinja vår trenger forsterkninger, avslutter Bjørklund.
  • Se Tromsø - Molde søndag 18.00 på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang her!
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33