Brann - Lillestrøm: 1-0
Til tross for flere sjanser, skulle det ta hele 73 minutter før det første målet kom da Brann tok imot Lillestrøm. Petter Strand hadde vært på banen i knappe minuttet før han vartet opp med en langpasning til Gilbert Koomson som satte ballen i det lengste hjørnet.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Han ble utelatt fra onsdagens cupmøte med Sogndal etter å ha kritisert sin egen sjef i etterkant av forrige helgs 1-1-kamp mot FK Haugesund.
Søndag var han tilbake mot Lillestrøm og ble matchvinner med kampens eneste mål.
– Jeg føler meg fantastisk. Dette er resultat av hardt arbeid, sa målscoreren etter kampen.
På spørsmål om hvordan uken har vært hvor han ble utelatt fra troppen mot Sogndal, svarte han:
– Jeg gjorde det ikke for å ødelegge for noen. Vi er en stor familie og er glad i hverandre. Jeg får folk til å le i garderoben. Men det var noen ting som ikke gikk så bra, derfor sa jeg det om den situasjonen. Men vi har snakket og alt er bra, sa han om kritiseringen av Brann-treneren.
Se hele intervjuet med Koomson her:

– Vi er ferdig med det

Brann-trener Lars Arne Nilsen var fornøyd med seier, men innrømmer at det var en svak kamp.
– Det er lettelse. Det er ikke en bra kamp. Det er en veldig svak kamp av begge lag egentlig. Først og fremst glad for at vi vinner, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.
Dette hadde han å si om Koomson:
– Det er ikke noe stor dramatikk. Han ble litt heit i toppen etter forrige kamp i Haugesund, men det er viktig at vi gjør det vi skal og at vi ikke setter oss over klubben og det gjorde han og da måtte han ta en liten avkjøling. Han lærte av det og så var han god i dag til å score mål. Vi er ferdig med den saken, det er ikke noen stor sak, men det er viktig at man ikke snakker ned sine medspillere og klubben og meg for den del. Vi er ferdig med det, sa Nilsen om Koomson-uttalelsene.
Lillestrøm-trener Jørgen Lennartsson var skuffet etter tapet.
– Det er utrolig skuffende at vi ikke får med oss noe herfra. Jeg synes at guttene gjør en god kamp, jobber knallhart, sa LSK-treneren etter kampen.
Saken fortsetter under:

Ingen mål i første omgang

Allerede etter 14 minutter kom hjemmelaget til en kjempesjanse. Komsoon får ballen noen meter foran mål, men setter den utenfor. Brann hadde nok en stor sjanse rett før halvtimen spilt, men Maric hadde kontroll på den.
Men det ble ingen mål i første omgang og lagene gikk til pause på 0-0.
Det første målet kom da Petter Strand ble byttet inn etter 72 minutter. Pasningen hans nådde Koomson som satte ballen bak Lillestrøm-keeperen.
Strand ble byttet inn til fordel for Daouda Bamba, som var tydelig misfornøyd og satt på benken med ansiktet ned i trøyen.
Kort tid etter fikk Komsonn nok en sjanse, men ballen gikk via Marko Marić og i stolpen.
Med kort tid igjen av ordinær tid hadde gjestene en stor mulighet til å utligne, men skuddet til Fredrik Krogstad gikk i stolpen og returen hadde opdal kontroll på.
Men flere mål ble det ikke og Brann kunne juble for tre poeng på hjemmebane.
Se høydepunktene fra kampen her:
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21