– Vi har en trygg økonomisk hverdag i Vålerenga. De tingene påvirker ikke oss sportslig sett, sier Jonatan Tollås Nation i Eurosports Eliteserie-podcast.
Hovedstadsklubben hadde et økonomisk tungt år i 2018. Klubben endte på en 6. plass forrige sesong, men til tross for de røde tallene er spillerne sikre på at de vil gjøre det enda bedre i år enn i fjor.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Daglig leder Erik Espeseth har tidligere sagt at «budsjettet for marked og publikumsinntekter var for optimistiske». I tillegg trakk han fram at felleskostnadene for Intility Arena var høyere enn først antatt. Espeseth sier også at Vålerenga hadde budsjettert med røde tall før klubbens eier Tor Olav Trøims kom med sitt eierbidrag.
Vålerenga-trener Ronny Deila sier at heller ikke han lar seg bekymre av klubbens økonomi.
– Vi har kontroll. Det er en del verdier i denne troppen. Vi ønsker å skape egne verdier og være så uavhengig som mulig. Det er ikke noe nytt det her. Jeg er veldig fornøyd med det vi har og opplegget og budsjettet rundt førstelaget er veldig bra, der er det ingenting å klage på, har Deila sagt til Eurosport tidligere.

Bekymrer seg ikke

Til tross for underskuddet har Bård Finne ingen bekymringer om klubbens fremtid.
– Det er vel ingen som har fokusert på økonomien blant spillerne. Som både Tollås og Deila sier: Det fungerer bra og vi tenker ikke på det. Sportslig sett har det ingen innflytelse for oss, forteller Finne til Eurosports Eliteserie-podcast.
Vålerengas kaptein Tollås Nation har også få problemer med situasjonen i klubben og minner om at det var verre tilstander i klubben tidligere.
– Jeg husker når jeg kom i 2015, at Stig Ove Sandes kom ned på lønningsdagen og sa at klubbkassen var tom, men han skulle overføre penger fra London i morgen så det skulle komme iløpet av seks til sju dager. Da husker jeg at når man spilte kamp, og man var usikker på om man får lønnen sin neste måned, så gikk det inn på deg, forteller 28-åringen.

Har troen på mye mål

Tidligere denne vinteren har Vålerenga kvittet seg med ti spillere. Inn portene på Intility er det kommet inn tre spillere, samtidig som ytterlige tre spillere har returnert fra lån. Selv om toppscorer Sam Johnson har dratt over dammen til USA og Real Salt Lake er ikke Tollås Nation bekymret for spissplassen denne sesongen.
– Mange sier vi mister så og så mange prosent av målene våre med salget av Johnson. Jeg tror ikke det er noen tvil om at Matti (Vilhjalmsson) kommer til å score mål han også, og i tillegg hjelpe andre spillere rundt seg også, sier Vålerenga-kapteinen.
Se Eliteserie-podcasten her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03