Scanpix

Vålerenga–spillerne fokuserer ikke på klubbens økonomi

– Det økonomiske påvirker ikke oss

09/02/2019 12:38

Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation forteller at han ikke er spesielt bekymret over klubbens økonomi.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

– Vi har en trygg økonomisk hverdag i Vålerenga. De tingene påvirker ikke oss sportslig sett, sier Jonatan Tollås Nation i Eurosports Eliteserie-podcast.

Vålerenga-trener Ronny Deila sier at heller ikke han lar seg bekymre av klubbens økonomi.

– Vi har kontroll. Det er en del verdier i denne troppen. Vi ønsker å skape egne verdier og være så uavhengig som mulig. Det er ikke noe nytt det her. Jeg er veldig fornøyd med det vi har og opplegget og budsjettet rundt førstelaget er veldig bra, der er det ingenting å klage på, har Deila sagt til Eurosport tidligere.

Bekymrer seg ikke

Til tross for underskuddet har Bård Finne ingen bekymringer om klubbens fremtid.

– Det er vel ingen som har fokusert på økonomien blant spillerne. Som både Tollås og Deila sier: Det fungerer bra og vi tenker ikke på det. Sportslig sett har det ingen innflytelse for oss, forteller Finne til Eurosports Eliteserie-podcast.

Vålerengas kaptein Tollås Nation har også få problemer med situasjonen i klubben og minner om at det var verre tilstander i klubben tidligere.

– Jeg husker når jeg kom i 2015, at Stig Ove Sandes kom ned på lønningsdagen og sa at klubbkassen var tom, men han skulle overføre penger fra London i morgen så det skulle komme iløpet av seks til sju dager. Da husker jeg at når man spilte kamp, og man var usikker på om man får lønnen sin neste måned, så gikk det inn på deg, forteller 28-åringen.

Har troen på mye mål

Tidligere denne vinteren har Vålerenga kvittet seg med ti spillere. Inn portene på Intility er det kommet inn tre spillere, samtidig som ytterlige tre spillere har returnert fra lån. Selv om toppscorer Sam Johnson har dratt over dammen til USA og Real Salt Lake er ikke Tollås Nation bekymret for spissplassen denne sesongen.

– Mange sier vi mister så og så mange prosent av målene våre med salget av Johnson. Jeg tror ikke det er noen tvil om at Matti (Vilhjalmsson) kommer til å score mål han også, og i tillegg hjelpe andre spillere rundt seg også, sier Vålerenga-kapteinen.

Se Eliteserie-podcasten her:

Video - Eurosports Eliteserie-podcast: Tollås Nation og Finne om å sjekke damer, svak disiplin og Deila

01:07:57
0
0