Vålerenga – Bodø/Glimt 3-2
OSLO, VALLE (Eurosport.no):
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Ronny Deila uttalte før kampen at seier var det viktigste. Det fikk han oppfylt.
– Det var en fin førsteomgang og i andre fikk vi en dårlig start. Vi kom oss litt på slutten med byttene, men så litt tomme ut. Vi hadde vel ti ganske store målsjanser, og det er det lenge siden jeg har vært med på. I hvert fall her i Vålerenga, sier Deila til Eurosport.
Vålerenga hadde en del ball de første ti minuttene, men så surret Mohammed Abu det til etter småspill foran egen boks. Dagens Glimt-kaptein Patrick Berg stjal kula fra ham, og satte oppgjørets første målsjanse enkelt inn bak Kristoffer Klaesson.
– Det er frekt, men nå skorter det ikke akkurat på fotballklokskapen til tredjegenerasjon Berg, uttalte Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.

– Klasseback

Det tok ikke mer enn ti minutter til før Chidera Ejuke limte ballen nede ved stolperota, etter et flott oppbygd angrep på venstresiden og et gjenlegg fra Fitim Azemi. Med sin andre målsjanse i kampen fikset han utligningen og Glimts første baklengs i årets oppkjøring.
– Abu mistet ballen der og gjør vi det i de situasjonene, blir det vanskelig. Men det er litt sånn at vi ligger på grensa hele tiden med tanke på trening. Jonatan Tollås Nation var bunnsolid, Lekven hadde en fin førsteomgang og Shala var involvert hele tiden. Jo mer han blir kjent med gutta, og jo flere kamper han får i beina, desto bedre blir det. Det ser veldig spennende ut, oppsummerer Deila, som også rekker å trekke frem Sam Adekugbe og Fitim Azemi:
– Sam er en klasseback, enkelt og greit. Han har enorm fysikk og er opp og ned siden hele tiden. Defensivt var det bra i fjor, men litt mer upresist offensivt, med litt slurvete innlegg og slike ting. Gutten er bare 23 år og kommer til å bli veldig god for oss. Og Fitim er også på gang, han har nesten ikke spilt fotball på lang tid. Nå har han trent godt og vi vet hva som bor i ham. Han blir som en ny spiller for oss om vi får ham skikkelig i gang.
Les også: Joacims analyse: Mysteriet Vålerenga fortsetter i 2019
Drøye ti minutter før pause svingte Herolind Shala et frispark inn fra venstre. Ulrik Saltnes holdt Jonatan Tollås Nation tilstrekkelig til at dommer Ola Hobber Nilsen delte ut et straffespark.
– Det er fint at Hobber Nilsen blåser på sånt, og la oss håpe det fortsetter når serien starter, uttalte Eriksen.

– OK fornøyd

Straffen fra Bård Finne var av det svake slaget og Ricardo Friedrich reddet, men Shala kastet seg frem og satte returen i nettet til protester fra Glimt-spillerne. De mente VIF-nykommeren tjuvstartet. TV-bildene viste at de hadde en god sak.
Og bare fem minutter senere var det nettopp Shala som gikk i bakken etter en flott Azemi-flikk: Gult kort til William Karlsen, ny sjanse fra straffemerket for Finne og 3-1 kontant midt i mål.
– Det var slapt av oss. Vi fikk ikke helt de bruddene vi ønsker. Vi fikk det på scoringen, men ellers er det slapt, sa Patrick Berg til Eurosport i pausen.
Vegar Leikvoll Moberg ga Berg svar på tiltale etter bare et par minutter av andre akt. Nettopp Berg stjal ballen på midten og sendte den videre til Saltnes, som fosset fremover og spilte gjennom Moberg til 2-3.
Les også: Joacims analyse: –Umulig å gjøre det noe dårligere på overgangsfronten
Begge lag fikk noen fete tilbud utover i en andre omgang preget av mange bytter, men ikke med tellende resultat.
– Andre omgang kommer vi bedre ut av, men vi må bruke disse kampene for alt det er verdt. Jeg er OK fornøyd, men vil ha mer. Det var veldig mye positivt, men jeg liker ikke å tape selv om det er treningskamp, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport.
Lagene fra start:
Vålerenga (4-2-3-1): Kristoffer Klaesson – Markus Nakkim, Jonatan Tollås Nation, Johan Lædre Bjørdal, Sam Adekugbe – Mohammed Abu, Magnus Lekven – Bård Finne, Chidera Ejuke, Herolind Shala – Fitim Azemi.
Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Friedrich – Erlend Dahl Reitan, Brede Moe, Marius Lode, William Moan Mikalsen – Vegard Leikvoll Moberg, Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Morten Ågnes Konradsen, Victor Okoh Boniface, Runar Hauge.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03