Han forteller til klubbens egne nettsider at hovedgrunnen til at han takket ja, er at han vil være med på å bygge noe og at han ser et stort potensial i klubben.
– Alle kjenner til at den økonomiske situasjonen til klubben ikke er den beste, men alle som jobber i og for klubben har den samme ideen for hvor vi skal ta klubben og hvordan vi skal gjøre det. Jeg vil ikke bare fikse noe, men jeg vil som sagt bygge noe her i Tromsø IL, sier Simo Valakari.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Selv om det jobbes godt i alle deler av klubben så blir det ikke enkelt, for det kommer til å kreve mye hardt arbeid og det blir en del opp- og nedturer, men det er en del av reisen. Selvsagt vil jeg vinne trofeer, men det som er enda viktigere for meg, er veien di, hvordan vi skal gjøre ting og de folkene som skal ta oss dit, legger han til.
Han kom til Tromsø for halvannet år siden, og laget har tidvis imponert med god offensiv fotball. Klubben er av Eurosport tippet å ende på 12. plass denne sesongen.
«Det har vært en litt nedadgående kurve for prosjektet som så veldig lovende ut i Simo Valakaris første- og halvveis inn i det andre året. Nå har det stoppet opp litt. De har trolig gått seg litt fast i dette med en treer bak og måten å spille seg ut på. Stadig flere har lært seg deres inngang, og vet bedre hvordan man stopper det.» het det blant annet i vurderingen gjort av Tor Ole Skullerud og Kenneth Fredheim.
Les og se hele her:
– Det er fantastisk at Simo blir i Tromsø og kan fortsette som en langsiktig trener for TIL. Vi har så mye vi ønsker å utrette i lag. Prosessen som har pågått en stund har bekreftet at Simo har stor tro på klubben og vår strategi om å utvikle egne spillere til A-laget. Samtidig har vi snakket mye om å klare å bygge opp et lag som kan kjempe i toppen av norsk fotball, sier sportssjef Svein-Morten Johansen ifølge til.no.
Spill Eliteserien Fantasy. Klikk her for å registrere ditt lag.
Valakari og Tromsø serieåpner borte mot Ranheim søndag.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03