Ustoppelige Børven reddet Odd i toppkampen – Molde kan ha grunn til bekymring

Eirik Fure

Oppdatert 05/07/2019 klokken 21:46 GMT+2

To lag på gulljakt møttes på Skagerak Arena fredag kveld. Odd slo svært sterkt tilbake etter en varierende 1. omgang.

Børven

Odd-Molde 2-2
Odd slo sterkt tilbake mot Molde etter å ha ligget under 0-2 halvveis.
Torgeir Børven var tilrettelegger på Odds 1-2-scoring før han selv stanget inn 2-2 like før full tid. Det sørget for at det endte uavgjort i toppkampen.
(Saken fortsetter under høydepunktener):

Ohi og Leke lekte

Molde-trener Erling Moe valgte igjen å stille med både Ohi Omoijuanfo og Leke James fra start. Klassespissene sørget sammen for kampens første scoring.
Toppscorer Ohi fungerte som tilrettelegger da han fant spissmakker James i Odd-boksen, men målet var på ingen måte ferdigscoret. Nigerianeren dro seg elegant forbi Fredrik Semb og banket ballen over hanskene på Sondre Rossbach fra skrått hold.
– Det er ålsleipt av Leke James. Det er svakt av Rossbach. Selvfølgelig skal Rossbach ta den, mente Bernt Hulsker i Eurosports Fotball Direkte.
– En kjempetabbe, fulgte Eurosports Joacim Jonsson opp med.

Rossbach tok skylden

Odd-keeperen på var ingen måte uenig i dommen fra Eurosports studio. Keeperen la seg flat i pauseintervjuet.
– Det er kjempedårlig av meg så klart. Det er et skudd fra skrått hold som jeg skal ta. Det kommer rett på, så ingen unnskyldninger der, sier han til Eurosport.
Like før halvtimen var spilt vartet Molde opp med et av de vakreste angrepene Eliteserien har sett denne sesongen.
– Jeg har ikke sett maken. Dette er Molde på sitt aller-aller beste, mente Hulsker.
I pausen sa Erling Moe at det var brukbart gjennomført, men kom med advarsler om at man måtte være påskrudd fra 2. omgang. Den beskjeden virket ikke helt å ha nådd spillerne.
(Saken fortsetter under):

Skadebekymring for Molde?

Kun tre minutter inn i omgangen la Torgeir Børven igjen til Fredrik Nordkvelle. Midtbanespilleren fikk drømmetreff og reduserte til 1-2.
En strek i regningen for Molde var skaden til Eirik Hestad. Midtbanespilleren la seg ned på bakken, tilsynelatende uten kontakt med motstandere, og ble liggende til han fikk behandling. MFK-spilleren så ut til å ha det smertefullt.
24-åringen har ikke en hyggelig skadehistorikk og måtte av banen.

Børven-show

I stedet var det en annen mann med en stygg skadehistorikk som skulle slå til. Børven, som virkelig har funnet flyten i Odd, raget til værs og headet inn 2-2 få minutter før slutt.
Børven har nå ni Eliteserie-scoringer i år. Det er kun én scoring mindre enn toppscorer Ohi.
Begge lag forsøkte å skape noe de siste minuttene, men lyktes ikke. Dermed endte det uavgjort i toppkampen. Det skiller fire poeng mellom lagene, men Odd har to kamper til gode.