TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Yann-Erik de Lanlay har i Rosenborgs sesongoppkjøring blitt testet som høyreback, men alt tyder på at vikariatet går mot slutten.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Etter fredagens RBK-trening bekrefter Horneland overfor Eurosport.no at de trolig vil signere en back før overgangsvinduet stenger.
– Vi er litt short på sideback. Vi har i utgangspunktet to rene sidebacker, så har Yanni måtte vikariere når en av de er ute. Men han ønsker primært ikke å spille i den posisjonen, så vi må se om vi gjerne må ha inn en sideback, sier Horneland til Eurosport.no.
– Det er ikke en rolle som han omfavner helt. Det er ikke noe han ønsker seg. Du må ville omfavne en rolle ellers blir det ofte med håndbrekket på, forklarer Horneland.
Toppbildet er med tillatelse fra RBK.no/Frode Søraas.

Sagt at favorittposisjonen er kant

Den skadeforfulgte spilleren med en fortid i Viking sier han har gitt beskjed til Rosenborg om hva han ønsker.
– Ja, vi har diskutert det, og jeg har vel sagt at favorittposisjonen min er å spille kant, og at hvis vi har skader er jeg tilbøyelig til å steppe inn og prøve å gjøre en god jobb, sier de Lanlay til Eurosport.no.
– Det kan fort ende med at det blir en del spilletid der, men i utgangspunktet er det Vegar (Eggen Hedenstad) og Birger (Meling) som er backene våre. Jeg kan ikke ta stilling til om de skal hente inn noen eller ikke, sier Yanni om at RBK må på spillerjakt.
Til tross for det klare ønske om å spille kant, føler han ikke at et backvikariat har vært ødeleggende. Faktisk mener han at det kan gi han en fordel.
– Det går greit for meg fordi jeg føler jeg er så rutinert at jeg kan kantrollen så godt nå, selv om det er litt annerledes under nye trenere. Jeg tror det bare er positivt med litt erfaring fra høyrebacken, at det er noe du kan ta med deg når du spiller kant selv, sier han.
(Det er ikke bare de Lanlay som er skeptisk til å spille på backen. Saken fortsetter under videoen):

– Omskolering høres drastisk ut

Likevel er han klar på at han er sulten på å vise seg frem i sin beste posisjon etter mange skift på backen de siste ukene.
– Jeg går egentlig bare rundt og venter på at Vegar kommer tilbake, smiler han.
Han utelukker ikke å bli høyreback på et senere tidspunkt, men vil ikke snakke om noe omskolering nå.
– Foreløpig er jeg kant. Når Vegar er ute, stepper jeg inn. Omskolering høres så drastisk ut. Det er jeg ikke helt klar for ennå. Men at jeg en dag kanskje blir en høyreback kan godt være, men jeg føler selv det er tidlig, sier han.
Lørdag møter Rosenborg svenske GIF Sundsvall. Oppgjøret vises på Eurosport Player med avspark 17.00.
Se hva Yanni sa om rollen etter RBKs første treningskamp:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03