• Lad opp til søndagens fullstappede fotballrunde med Fotball Direkte på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge fra klokken 17.00
Ting blir ikke alltid som man tenkt seg når en ny spiller signeres. I hvert vindu er det flere spillere som ikke svarer til de forventninger som blir stilt til dem. Noen ganger kan det være tilfeldigheter, det er tross alt mennesker vi har å gjøre med, men i de aller fleste tilfeller handler det om dårlig forarbeid.
Disse spillerne tror jeg ikke kommer til å gjøre noe spesielt avtrykk sesongen 2019.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
7. Vegard Bergan fra Odd til Bodø/Glimt:Til tross for mye tillit klarte Bergan aldri å etablere seg og ta Eliteserie-nivået i Skiens-klubben. Foran denne sesongen har Odd prioritert Odin Bjørtuft som lokal ung spiller i den posisjonen. Glimt valgte å hente Bergan som backup til Marius Lode og Brede Moe. Jeg har vanskelig for å se at han skal ta Eliteserie-nivået hos Glimt.
6. Madis Vihmann fra Flora til Stabæk:Den dødballsterke estiske stopperen signerte en to år lang låneavtale med Stabæk. Vihmann var tidligere i vinter på prøvespill hos Sarpsborg 08, uten å få kontrakt. Vihmann er god i duellspillet og vil være viktig på både defensiv og offensiv dødball. Jeg tror dog han kommer til å få store problemer på kunstgress. Han er lite bevegelig og vil få trøbbel med spill etter bakken.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
5. Matthew Rusike fra Cape Town City til Stabæk:Fem klubber de siste fem sesongen er sjelden en god attest. Rusike har en fortid fra svensk fotball, uten stor suksess. Største problemet i Sverige var hans fysiske tilstand. Han er en kompakt bygd spiller som trenger å være i toppform for å levere på banen. Sterk og god balanse, kan fungere både som target og i bakrom, men jeg synes han mangler spisskompetanse, og redd for at han vil havne i ingenmannsland i norsk fotball. Har fungert som kant også, men det uten større suksess. Han har heller aldri vært noen målscorer. Det vil overraske meg om han slår til.
NB! Rusike fikk dessverre en stygg skade i første kamp og vil være ute store deler av sesongen.
4. Pablo Arboine fra Santos de Guápiles til Sarpsborg 08:Etter at Jørgen Horn ble skadet i vinter, ble det akutt behov for stoppere hos Sarpsborg 08. De landet til slutt på en stopper fra Costa Rica som måler under 1.80 på strømpelesten. En stopper de umulig kan ha fulgt over tid. Det stinker panikk-kjøp over denne signeringen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
3. Martin Spelmann – fra AGF Århus til Strømsgodset:Godset trengte en kriger og villmann inn i gruppen. Det har dem fått i Spelmann, men det skal også spilles fotball. Han har hatt en nedadgående trend i Århus, og på et spillende Godset-lag har jeg problemer å se at han har ferdigheter som holder mål.
2. Artyom Sokol fra Arsenal Tula til Tromsø IL:Sokol kommer fra russisk fotball og Arsenal Tula. Sokol har mangler taktisk og er heller ikke noen kunstner med ballen. Han er en fighter, men ikke mye mer. Sokol savner kvalitet for å blomstre i Eliteserien. Det er ikke vanskelig å forstå at han ikke er i Arsenal Tulas fremtidsplaner.
1. Sun Jie fra Changchun Yatai til Stabæk:Disse kineserne som kommer til Stabæk er en av norsk fotballs store gåter. Det stinker av disse overgangene. De hentet to stykker i fjor, begge udugelige og holdt ikke norsk 2. divisjons nivå. Denne Sun Jie kjenner jeg ikke til, men generelle standarden i kinesisk liga er direkte svak. Med all sannsynlighet er dette nok en superflopp. Det må være noe annet enn fotball som bringer disse spillerne til Stabæk.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03