Til tross for at Stabæk kjempet i nedrykksstriden denne sesongen, var det Franck Boli som ble toppscorer i Eliteserien. Men hvem vil få denne tittelen neste sesong?
I Eurosports nyeste Eliteserie-podcast trekker Eurosports Petter Bø Tosterud, Vegard Vaagbø og VGs Knut Espen Svegaarden frem de spillerne de tror kan konkurrere om toppscorertittelen i 2019-sesongen.
Eurosports Vegard Vaagbø tror Stabæks Franck Boli vil fortsette å score mål neste sesong også.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Med den måten Stabæk spiller på så er det ingen grunn til at han ikke skal fortsette. Det er veldig vanskelig å spå utover det man har sett i høst og av spillere som fortsatt er der, men jeg tror Boli har forutsetningene til det, sier Vaagbø.
Han legger også til to andre spillere som han tror kan komme på toppscorerlisten.
– Jeg tror Bamba kan gjøre det veldig bra i Brann, når han blir komfortabel i klubben, får spilletid og tillit over tid. Det er de to jeg tror kan ha et høyt tak, og så tror jeg Patrick Mortensen kommer til å score jevnt og trutt.

– En «dark horse»

VGs Knut Espen Svegaarden, tror spilleren som kom til Molde i april i år kan være målfarlig.
– Hvis jeg var nødt til å sette opp en toppscorer nå, så ville jeg valgt Leke James.
– Jeg ville satt han opp før dette skjedde (med Solskjær), for jeg blir alltid litt mer usikker når hovedtreneren forsvinner, legger han til.
Leke James har spilt ni kamper denne sesongen og scoret tre mål.
Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud trekker frem Kristiansund-spilleren som pådro seg ti gule kort denne sesongen.
– Jeg kan dra opp en liten «dark horse» i Flamur Kastrati, selv om han har hatt en del karantene. Vi må ikke glemme at i fjor så scoret han tosifret for Sandefjord (ti mål), og i år så har han scoret totalt åtte for Kristiansund og Sandefjord. Det er ikke så gale, sier Tosterud.
– I Kristiansund så dreier det seg litt mer om han. De har Torgil Øwre Gjertsen og Liridon Kalludra som kan serve han mer. Jeg tror Kristiansund har kommet veldig godt ut av denne Bamba-dealen og med det kollektivet de har der, så er han kanskje en «dark horse». Men da må han selvfølgelig være skadefri og ikke sitte på tribunen hver fjerde runde, fortsetter han.
De fem som scoret flest mål i Eliteserien denne sesongen var Stabæks Franck Boli med 17 mål, Strømsgodsets Marcus Pedersen med 14 mål og Erling Braut Haaland, Sarpsborg 08s Patrick Mortensen og Lillestrøms Thomas Lehne Olsen med 12 mål hver.
Se hele Eurosports Eliteserie-podcast her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03