• Hvem får siste plass i Eliteserien: Se Lillestrøm - Start onsdag kl. 19.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
ULLEVAAL (Eurosport.no):
Håkon Evjen har tatt Eliteserien med storm denne sesongen. Han noterte seg for 13 mål og har hjulpet Glimt til å sikre seg en sølvmedalje. Da kom det ikke som noen overraskelse da utenlandske klubben startet å vise interesse for unggutten tidligere i år. Og 17. september ble det klart at han skulle til den nederlandske klubben AZ Alkmaar etter sesongen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Glimt-trener Kjetil Knutsen tror det kan bli vanskelig å finne en erstatter for 19-åringen.
– Det er hardt å erstatte spillere som Håkon Evjen, så det tror jeg ikke vi klarer. Men vi må kanskje erstatte det med å være dyktig på en del andre områder, for en sånn spiller er nesten umulig å erstatte. Men at vi kan videreutvikle dette laget er jeg helt sikker på, sier Kjetil Knutsen til Eurosport.
Saken fortsetter under:

Roser unggutten

Kjetil Knutsen har bare gode ord å komme med når han får spørsmål om Håkon Evjen.
– Han har hatt en helt vanvittig sesong. Jeg synes han er årets spiller i Eliteserien. Han er uredd, han har det gøy, det er en vanvittig energi i han. Han har så mange kvaliteter og han fortjener å komme seg videre til en større klubb. Og han har kommet til en ekstremt god klubb som viser at de har tenkt å satse på han. Mulighetene til Håkon, hvis han har lyst selv og er villig til å legge ned hardt nok arbeid, noe jeg tror han er, så kan han nå veldig langt.
– Hvor langt da?
– At han kan bli en Premier League-spiller, det tror jeg. Men det skal selvfølgelig klaffe mye på veien for at det skal gå så langt.
Se hele intervjuet med Knutsen her. Saken fortsetter under:

Dobbelpris for Evjen

19-åringen fikk prisen for både årets unge spiller og årets spiller i Eliteserien på Fotballfesten.
– Det føles utrolig godt. Et utrolig stolt øyeblikk for min del. Det har vært et bra år og bra for klubben, ikke minst bra for Kjetil (Knutsen) og bra for min del, så jeg kunne ikke vært mer glad akkurat nå, sa Evjen etter å ha mottatt kveldens andre pris på Fotballfesten.
Han forteller at det blir trist å forlate Glimt-gjengen neste sesong.
– Det blir utrolig trist, det er utrolig mange gode gutter som jeg har blitt veldig glad i. Trist blir det, men jeg tror det er det rette valget for min karriere og jeg står fast på det.
Tidligere RBK-spiller Jonas Svensson har vært i AZ Alkmaar siden 2017-sesongen og har tidligere sagt til Eurosport at han tror Evjen vil gå rett inn å styrke laget. Til dette svarer Evjen:
– Jonas er en veldig snill fyr. Jeg vet ikke helt angående det, men jeg skal gjøre mitt beste og prøve å være så god som mulig og spille meg inn på laget. Forhåpentligvis så gjør jeg det han sier og styrker laget, sier han med et smil.
Se intervjuet med Jonas Svensson her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03