• Mandag kl.20.00: Se Brann - Vålerenga på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Få tilgang her!
Det er kun femte serierunde for Vålerenga, men kampen mot Brann andre påskedag, kan på mange måter definere årets sesong for dem.
En sesong som også vil avgjøre Deilas videre skjebne i klubben. Vålerenga kan ikke fortsette å være en middelhavsfarer i norsk fotball, noe også Ronny Deila selv er meget klar på.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
12 TIMER SIDEN

Bortebanespøkelset

Han har under sin tid i Vålerenga fått bygge opp sitt eget støtteapparat og hentet inn mange nye spillere. De har fortsatt ikke klart å treffe med strategien ute på banen, og der suksessklubben Ajax hele tiden er tro mot sin identitet, velger Vålerenga å endre sin.
Deila vet at det er resultater som teller og har derfor valgt en mer kynisk tilnærming.
Hovedstadsklubben har slitt på bortebane de siste sesongene, og etter fjorårets evaluering kom Deila og hans støtteapparat frem til at det måtte satses mer robust og rutinert foran den kommende sesongen.
Inn kom godt voksne karer som Johan Lædre Bjørdal, Efrain Juarez og Matti Vilhjalmsson. Spillere som vært ute en vinternatt før og som skal stå opp når det blåser som verst på bortebane.
For det er forbløffende hvor enkelt det har vært å få Vålerenga ut av rytmen på bortebane. Kort avstand mellom lagdeler, ta vekk kontringspunkter, tøff i duellspillet og vipps har Enga vært ute av det.
Bli bedre kjent med Vålerengas unggutt, Aron Dønnum, i «Fortid møter fremtid»:

Endring i ungdomssatsingen

Det er slutt på ungdomssatsingen, den som ble lovprist av Deila sommeren 2017. Han uttalte blant annet til Eurosport at de hadde en fin gruppe med unge spillere som vil få bra med muligheter og utvikle seg godt. VIF har i lang tid flagget sitt gode akademi og hvor mange landslagsspillere de får frem på yngre landslag.
Problemet er at få av dem får tillit på A-laget og nå virker det som at veien er lengre enn noensinne.
I første serierunde hadde Vålerenga en snittalder på 28 år, nest eldst i Eliteserien. Tilsvarende runde i 2017 og 2018 hadde man 23,8 respektive 25,8 år. Med andre ord store kontraster, og en tydelig trend.
Saken fortsetter etter videoen:
De velger også å sende 20 år gamle Oslo-fødte Felix Horn Myhre på utlån og isteden prioriterer 31 år gamle Magnus Lekven. Myhre som i fjor høst tok store steg og som per i dag er på samme nivå som hans 11 år eldre midtbanekollega.
Da er det ikke tvil om at det er nye tider på Valle.

Ny sjanse til å snu trenden

Vålerenga har, akkurat som de gjorde i fjor, sett strålende ut på hjemmebane. På bortebane ser komplekset ut til å fortsette også denne sesongen, og etter to kamper står de med null poeng.
Spesielt i Kristiansund klarte ikke det ”nye” Vålerenga syretesten under ufyselige forhold. Det var et flashback fra fjoråret og KBK kjørte over Vålerenga på fysisk tilstedeværelse og taktisk kløkt.
Nå får de en ny sjanse i Bergen for å bevise at satsingen er riktig. Men hvis ikke fremgang kommer på bortebane i løpet av kort tid, er jeg usikker på om det finnes noen flere kort å spille ut i kortstokken for Deila.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00