Denne sesongen var Lillestrøm med i nedrykksstriden og kjempet for å holde seg i Eliteserien. Eurosports reporter Vegard Vaagbø er spent på LSK før 2019-sesongen.
– Et lag som jeg tror har et mye høyere tak er Lillestrøm. Hvis Jörgen Lennartsson får inn en skikkelig god stopper, beholder Smarason og Daniel Pedersen, som er kjempegode spillere, fyller på med en midtstopper og får ryddet opp i forsvaret, så er det ikke så gale det der. Jørgen Lennartsson er en veldig god trener, jeg tror han kan få de til å spille ganske bra. Så Lillestrøm kan være en utfordrer til Europacup, sier Vaagbø i denne ukens Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Når man har Lehne Olsen og Smárason på topp, og Daniel Pedersen og Mathew sentralt på midten der, kommer man ganske langt med det, legger han til.
Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud mener det er underkommunisert hvor viktig Daniel Pedersen har vært for Lillestrøm. Han legger også til:
– Jeg tror det er fordelaktig for Lillestrøm og for den spillergruppa om Mathew forsvinner før sesongen, sier Tosterud.
Da han blir bedt om å utdype sier han:
– Jeg tror at når Lillestrøm uansett skal gjøre såpass mange endringer, med at det er en del som kommer til å forsvinne og at de har fått inn Pedersen og Smarason på tampen av årets sesong, at man kanskje kan få bygget den spillergruppen sammen på en litt annen måte.
Ifeanyi Mathew kom til Lillestrøm i juli 2016 og har kontrakt med klubben til sommeren 2020.
– Mathew har vært tydelig på at han i utgangspunktet vil ut av Norge om han skal bytte klubb. Men det er ikke sikkert det er så mange som er interessert i han utenfor Norge akkurat nå. Og det kan være at pris og etterspørsel ikke samsvarer helt med de forventningene han har og Lillestrøm har, så det kan kanskje ta litt tid, sier Tosterud.
Flere spillere som var på utgående kontrakt har allerede bestemt hva de gjør neste sesong; Frode Kippe tar ett år til, Stefan Antonijevic er ferdig i klubben og Erling Knudtzon går til Molde. Også Arnór Smárason og Marius Amundsen er på utgående kontrakt med Lillestrøm.
– Det er mange som går ut, Knudtzon går ut og Gary Martin forsvinner sikkert hvert øyeblikk. Så nå er det muligheter for at Lennartsson får satt sin tropp og de guttene han allerede har hentet har han truffet med, sier Tosterud, og viser til Daniel Pedersen og Arnór Smárason.
Lillestrøm endte på en 12. plass i Eliteserien dette året, med 32 poeng.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03