Rosenborg ligger på nest sisteplass etter tre serierunder, som har gitt tap mot Bodø/Glimt og Stabæk og ett poeng hjemme mot Odd.
Trønderne trenger både poeng og gode opplevelser under sin nye trener Eirik Horneland.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
15 TIMER SIDEN
Da kan det kanskje hjelpe at midtbanemannen Anders Trondsen endelig er tilbake etter en lang periode med skadetrøbbel. Han har stort sett måttet følge oppkjøringen og seriestarten fra tribunen.
Flere ganger har han sett ut til å nærme seg, men blitt satt tilbake. Nå er han tilbake i troppen, melder klubben på egne nettsider.
– Det er deilig. Jeg har trent en uke, og fått litt tempo i beina. Det kjennes bedre og bedre. Det er ekstra kjipt å ha følt at jeg har vært nær mange ganger, men så fått en ny trøkk. Det sliter på mentalt å drive på inne i styrkerommet, men forhåpentlig er jeg blitt litt sterkere og kan ta med meg det videre.
Han håper å kunne bidra med litt ro med ballen og gode pasningsferdigheter.
– Vi har hatt litt lange avstander i laget, og når vi vinner tilbake ballen er det igjen lange avstander. Vi løper mye forgjeves, og det blir tungt i lengden. Vi må korte ned og sette opp hverandre på vegger. Men det er lettere å sitte på tribunen og si det enn å utføre det utpå der. Men jeg prøver å gi innspill. Det er på tide at vi snur det, vi er mer enn gode nok til det, sier Trondsen i et intervju med rbk.no.
Samtidig meldes det at Gjermund Åsen ikke rekker kampen mot Godset. Vegar Eggen Hedenstad, som gikk av med skade sist, er med i troppen.
Lørdag omtalte Eurosport.no at også Strømsgodsets Martin Spelmann mister kampen.
Se hvordan RBKs medisinske koordinator Haakon Schwabe vurderte Trondsen-skaden tidligere:
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14