Strømsgodset - Rosenborg: 3-3
Det smalt fra første stund i kampen mellom Strømsgodset og Rosenborg. Først en scoring fra Rosenborgs Even Hovland, så en omdiskutert straffesituasjon og mål til Godset. Muhamed Keita sørget så for ledelse til hjemmelaget, før Mike Jensen satte inn utligningen på nok en straffe.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Redningen til gjestene ble innbytter Pål andre Helland som kom innpå å satte inn 3-2-scoringen via Jakob Glesnes.
Men så var det Godsets innbytter sin tid til å vise seg frem. Ballen ble skutt fra corner og traff Lars Sætra og ballen gikk i mål.
– Det var veldig deilig. Vi trengte den. Med tap her så hadde det blitt vanskelig, så det var et veldig viktig poeng, sa Sætra etter kampen.
– Jeg er veldig stolt av mine gutter. Jeg sa jo det at det blir en test mot ett av topplagene i Norge. Og det synes jeg at vi beviser i dag at vi fra start til slutt med unntak av ti-tolv minutter igjen, at vi er veldig dominerende og en fet fotballkamp for tilskuerne, sa Godset-trener Henrik Pedersen etter kampen.
Saken fortsetter under:

Straffesituasjon

Bare kvarteret ut i første omgang kom det første målet og det var gjestene som kunne juble først. Even Hovland fikk tuppen på skoen på ballen som ble skutt inn fra Gjermund Åsen og gikk via Samuel Adegbenro.
Etter kampen sa Hovland til Eurosport at målet var Adegbenro sitt.
Kun tre minutter senere ble det dømt straffespark til hjemmelaget. RBK-keeper Andre Hansen kom i duell med både Kristoffer Tokstad og Birger Meling.
– Jeg synes ikke det er noe straffespark. Det er ikke rare kontakten der mellom Meling og Tokstad. Når jeg har fått sett den igjen, så synes jeg det er strengt å dømme straffespark, sa Eurosports ekspert Tor Ole Skullerud etter å ha sett situasjonen igjen.
Men dommeren hadde dømt og Godsets danske Mikkel Maigaard satte den enkelt i mål. Dermed var begge lagene like langt igjen.
Saken fortsetter under:
I pausen fikk de involverte spørsmål om situasjonen.
– Du skaffer en straffe, men hvor mye blir du truffet?
– Jeg blir truffet helt sykt hard, jeg vet ikke om det er André eller Birger. Bare vet at det smeller noe jævlig. Jeg vet ikke hvor ballen er engang, men det er soleklart treff av en eller annen, sa Tokstad til Eurosport i pausen om straffesituasjonen.
– Det er vel litt sånn klassisk ball og mann, for det er jeg som sparker bort ballen, slik som jeg husker det hvert fall. Jeg har ikke sett bildene, men jeg kommer ut også kolliderer vi mens jeg sparker ballen. Så blir klareringen dårlig. Svein Ove er dommeren, det er han som dømmer, jeg kan ikke gi noen vurdering her og nå, sa André Hansen.
Saken fortsetter under:

Skader

Kort tid etter halvtimen ble Vegard Eggen Hedenstad sittende på gresset og fikk hjelp. Han holdt seg på baksiden av låret og måtte bli byttet ut.
Også Even Hovland fikk problemer med kneet etter en duell med Lars-Jørgen Salvesen, men var klar igjen til andre omgang.
Etter kampen forklarte Rosenborgs medisinske ansvarlig, Haakon Schwabe hva som var staus på de to.
– Hedenstad har slitt litt med belastning og bakside/lår siste uken, som bare ble mer og mer stivt underveis. Han følte ikke han kunne løpe ordentlig, så da byttet han. Hovland fikk to smeller på akkurat samme sted, men det er støtskader, så det går veldig fort over, sa Schwabe til Eurosport.
Etter 52 minutter sendte Muhamed Keita hjemmepublikummet til himmels. Keita fikk ballen på bakerste stolpe og satte den fint i det lengste.
Med knappe tjue minutter igjen av ordinær tid, falt Anders Konradsen innenfor 16-meteren og det ble dømt straffe til gjestene. Mike Jensen satte ballen iskaldt i mål bak Martin Hansen.
Saken fortsetter under:
Men så, med to minutter igjen av ordinær tid, etter å ha blitt byttet inn i det 72. minutt, sørget Pål Andre Helland for jubel til gjestene. Han kom seg fri og la ballen inn for an mål. Ballen gikk via Jakob Glesnes fot og inn i mål.
Mens Lars Sætra fikset ett poeng til hjemmelaget kort tid etterpå, dermed endte det med poengdeling for lagene.
– Vi er selvfølgelig veldig skuffet. Vi hadde ønsket så mye mer enn bare det ene poenget, selv om det ene poenget blir veldig godt på slutten når vi slipper inn et helt på slutten og så får scoret et. Men alt i alt så synes jeg vi er bedre enn dem, sa kaptein Jakob Glesnes etter kampen.
– Det var en kamp helt ute av kontroll. Jeg har ikke vært med på en kamp som trener eller spiller med så mye hawaii-fotball, sa Rosenborg-trener Eirik Horneland til Eurosport.
Se høydepunktene fra kampen her:
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31