• Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang nå!
OSLO (Eurosport.no):
Det ble som Eurosport meldte Henrik Pedersen som ble presentert som ny hovedtrener i Strømsgodset.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg kjenner ikke til Pedersen fra før, har sjekket rundt og det er utrolig få som vet noe om ham, sier Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson.
– Men det jeg har hørt fra dansk hold er at han er kjent for å spille en ekstremt tempofylt og aggressiv spillestil med et høyt press. Og det er for så vidt riktig profil for Godset og deres profilbeskrivelse av ny trener.
– Hrvoje Braović. Noen mer ukjente?
– Nei, det kan godt være han er det mest ubeskrevne bladet siden det.
Også for Kjetil Rekdal er Strømsgodsets nye trener et ganske ubskrevet blad.
– Har du hørt om Henrik Pedersen?
Ja, nå ja. Jeg har god oversikt over tysk fotball, men ham har jeg ikke hørt om tidligere. Men han trenger jo ikke være diskvalifisert av den grunn. Men det er jo en kjempegambling. En utlending som garantert ikke kjenner norsk fotball og kultur. De trenger poeng og det kjapt, fordi er i en dramatisk situasjon.
– Jeg skjønner godt at Godset vil beholde sin måte å spille på. Men da må de sette sammen en spillerstall som tilsier at de kan få til det.
– Hrvoje Braović. Noen mer ukjente siden Lyn-treneren i 2001?
– Ja, han må jo være det, humrer Rekdal.
– Nå har de 11 spillere på utgående kontrakt. Det er en prosess som tar ekstremt lang tid å endre strukturen om man ikke har penger. Ser du på den siste om lag halvannen sesongen har de under ett poeng i snitt og det er nedrykksform. Når de ikke fikk det til med et bedre mannskap enn i fjor, hvorfor skal de få det til med et svakere mannskap?
– De er totalt utkjørt utover i 2. omgang i Bodø. Det er ingenting som skal tilsi at de skal begynne å vinne kamper. Men får du inn en ny trener som ser ting på en annerledes måte, justerer noen ting. Men jeg blir ekstremt imponert hvis han kommer til Drammen og får dem til å spille slik de prater om at de skal spille over natta. Da har han klart å trykke på knapper de ikke har klart å trykke på de siste to årene, og får noen til å prestere mye bedre enn de har gjort i de siste sesongene.
– Det er Stabæk, Mjøndalen og Godset det står mellom i nedrykksstriden nå, men det kan jo endre seg. De har ikke rykket ned ennå, sier Rekdal.
Bengt Eriksen mener det kan være en risiko med en såpass ukjent trener, men at det finnes eksempler på at de lykkes:
– Det finnes gode treneremner med kunnskap om lagbygging, spillet og som har autoritet – uten å ha hatt ti års hovedtrenererfaring. Og det kan godt hende han her er en av dem.
– Men det er selvfølgelig en risiko. Dels fordi han er uerfaren i praksis. Så har du det samme som Eirik Horneland opplever, fra FKH til RBK, der du har en jobb med å overbevise omgivelsene på kortere tid enn om du har bred erfaring fra større klubber.
Gustav Valsvik hadde Henrik Pedersen som trener i fire måneder i Eintracht Braunschweig, før dansken fikk sparken i oktober i fjor. Midtstopperen er positiv i omtalen av 41-åringen, tross elendige resultater i innledningen på sesongen i 3. Bundesliga høsten 2018.
– Det er jo relevant det, Valsvik er vel kanskje den eneste som har peiling på hva han snakker om, vi andre får bare synse inntil vi har sett ham i aksjon på trening og i kamp.
  • Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Eurosport Plaer og Dplay. Få tilgang nå!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03