De har besluttet å gi ham en karantene på tre kamper. Det skriver Lillestrøm selv på egne nettsider fredag kveld.
Dansken fikk direkte rødt kort i cupkampen mot Gjelleråsen onsdag.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Kampen var 25 minutter gammel da Eirik Karlsen Stene kom sent inn i en duell med Tobias Salquist. Dansken mistet hodet, og sparket ned Gjelleråsen-spilleren. Det ble belønnet med direkte rødt kort, og Simon Mesfin er klar på at den type oppførsel er uholdbar i Lillestrøm.
– Når vi rekrutterer spillere snakker vi om våre verdier og holdninger, og at vi skal være rollemodeller og forbilder for nærmiljøet og distriktet rundt. Det var ikke Tobias i denne situasjonen uttalte sportssjef Simon Mesfin til Eurosport tidligere fredag.
Han ble kalt inn på teppet hos Mesfin torsdag, men sportssjefen er imidlertid klar på at saken er godt på vei ute av verden og at Salquist ikke trenger å vente seg noen ytterligere reaksjon fra klubben.
Tobias Salquist la seg flat etter kampen og sa følgende til Romerikes Blad:
– Det var et svart øyeblikk. Jeg mistet hodet, og jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det. Det var dumt. Det kostet laget mye og det kan koste meg seriekamper. Det var det verst tenkelige som kunne skje. Jeg har fått rødt kort før, men ikke på denne måten. Det skjer aldri igjen, fortalte Salquist til Romerikes Blad.
Nå mister han altså de to neste seriekampene mot Bodø/Glimt og Rosenborg, i tillegg til neste runde i NM.
– Vi tar dommen til etterretning. Tobias Salquist er veldig lei seg og har beklaget det som skjedde mot Gjelleråsen. Nå får vi bare se fremover. Heldigvis har vi gode erstattere i troppen, sier sportssjef Simon Mesfin til lsk.no.
Klubben varsler samtidig at de ikke kommer til å anke avgjørelsen.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03