Det bekrefter NFF på sin hjemmeside tirsdag.
I det 21. minutt havnet Sam Adekugbe i en av flere tøffe dueller med RBKs David Akintola, og det endte med en albue som traff VIF-spilleren i hodet.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Han slo meg med vilje. Jeg skjønner ikke hvordan linjemannen, dommeren eller fjerdedommeren ikke ser det. Men det som det er, og vi må bare gå videre, sa Sam Adekugbe til Eurosport.
Akintola selv var imidlertid uenig i at det var rødt kort. «Kanskje gult», mente RBK-vingen.
– I den situasjonen skjedde det veldig fort. Vi ga en klem og snakket om det, så det er «no hard feelings», uttalte Akintola til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under):
Dagen etter kom bekreftelsen fra Norges Fotballforbund om at påtalenemnda ville se på saken.
Samme dag hadde også RBK-trener Eirik Horneland fått studert situasjonen på nytt med lavere puls.
– Vi har sett situasjonen om igjen og ser at David mister emosjonell kontroll, og reagerer på en måte som ikke er i tråd med ønsket adferd i Rosenborg, sa han til RBK.no.
NFF begrunner straffen slik:
– Slike forseelser har et svært stort skadepotensial og kan verken tolereres på en fotballbane eller generelt i samfunnet. Både allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier en streng reaksjon.
I slutten av august fikk Branns Daouda Bamba fire kampers karantene etter en albue mot en liggende Simen Wangberg, som påførte Tromsø-stopperen hjernerystelse. NFF sammenligner disse sakene i sin begrunnelse for Akintola-karantenen.
– Disiplinærutvalget mener at foreliggende sak er noe mildere enn Bamba-saken. Det vises til at kraften i slaget er noe mindre og at graden av forsettlighet anses høyere i Bamba-saken.
Forrige sesong fikk Aliou Coly tre kampers karantene etter å ha slått albuen i Brann-back Taijo Teniste. NFF mener altså at Coly-hendelsen og Akintola-albuen er av samme alvorlighetsgrad.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03