• Søndag: Se Kristiansund - Sarpsborg 08 klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2. Sikre deg tilgang
Klubbene i Eliteserien snur hodene alle veier for å få mer publikum på kampene, men kanskje er det slik at klubbene selv må bli enda flinkere til å skape profiler i egen klubb. Nå er det oftest slik at mediehåndteringen forbindes med noe traust og kjedelig, der spillerne legger bånd på seg selv. De er blitt lært opp til å ikke «plumpe» i media og standardfrasene kommer gang på gang.
Stabæks mediesjef Oddbjørn Vistnes ønsker noe helt annet. Han ønsker spillere som er litt mer friere og verbale, som byr på seg selv i intervjuene. Det er lett å være enig med ham, og jeg tror vi må få en liga der klubbene ikke begrenser på sine kjæledegger, uten å være med på å bygge profiler internt.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Går vi bare 10-12 år tilbake vrimlet det av profiler i norsk fotball. Stabæk hadde Daniel Nannskog, han var både god utenfor på banen, men også frisk i intervjuene. Brann hadde Robbie Winters og Charlie Miller, med flere. Fredrikstad hadde Raymond Kvisvik, RBK hadde Steffen Iversen, og her var det også mange flere. Å være profil handler naturligvis ikke bare om å slenge med kjeften i media. Det kan også være en artist ute på banen som publikum kommer for å se på. I så måte var Alanzinho et slikt eksempel. Eller en kultfigur, som Steven Lustü ble i Lyn. Det finnes mange ulike type profiler, men en regel er at de skiller seg ut fra mengden.
Vi har naturligvis også profiler i dagens Eliteserie. Her lister jeg dem jeg mener er de fem største og et par stykker som har potensial til å vokse fem.
1. Pål André Helland – Rosenborg:
Helland har i en årrekke vært Trondheims mest populære fotballspiller. En artist på banen og en like stor artist utenfor. Han har et hjerte av gull og stiller opp på det meste for sine supportere. Helland er heller ikke redd for å slenge en melding i ny og ne. Slike spillere må det ikke legges bånd på.
  • Søndag: Se Rosenborg - Bodø/Glimt klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang
Sett denne? Saken fortsetter under:
2. Kyle Lafferty – Sarpsborg:
Den myteomspunne nord-iren rev ned spaltemeter allerede før han var på plass i Østfold. Media mente at mennene i Sarpsborg nå måtte holde damene hjemme. Det etter rykter om mange damehistorier tidligere i karrieren. På banen brukte han 45 sekunder før han fikk gult kort mot Viking. 70 minutter senere fikk han marsordre og standarden var satt. Lafferty er en kultfigur i sitt hjemland og er på vei å bli det i Sarpsborg også. Mot Tromsø sist hadde han en kamp som inneholdt det meste. Han kunne, eller kanskje burde, vært utvist etter 15 minutter. Han hadde målgivende og var direkte delaktig i sarpingenes alle tre scoringer. Han slengte med kjeften til motspillere og var den som jublet mest og hemningsløst ved scoringene. Det var rett og slett en nytelse og se på den nordirske bamsen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
3. Zlatko Tripic – Viking:
Tripic har vokst frem som den største profilen i et spennende Viking-lag. Det er ikke sjeldent vi ser Balkan-blodet bruse hos Tripic. Han gir alt av seg selv ute på banen. Jobber som en helt, dribler og utgjør en forskjell fremover. Har noen tjuvtriks på lager i duellene og kan gjerne gjøre slik at en liten smell på seg selv, ser ut som et rent overfall. Lar heller ikke muligheten for å oppildne hjemmepublikummet. En spiller motstandersupporterne misliker.
4. Håkon Evjen – Bodø/Glimt:
Evjen er en profil i form av det han leverer ute på banen. Vi har ikke sett en like elegant, spennende og god ung spiller på en Eliteserie-arena siden Martin Ødegaard imponerte oss for Godset i 2014. Evjen har vært Eliteseriens beste spiller denne sesongen. Selv om han ikke skyter rundt seg i intervjuer utenfor banen, så svarer han med en enorm modenhet og kløkt.
5. Flamur Kastrati – KBK:
Nok en spiller med et brusende blod i årene. Kastrati gir av seg selv både på og utenfor banen. Har livet som innsats når han spiller og blir elsket av sitt hjemmepublikum. Han elsker å stå i rampelyset og er ikke redd for å si hva han mener i media. Kledelig arrogant som ei heller er redd for å fremheve egne prestasjoner. Balanserer på en hårfin grense mellom å være sympatisk og drittsekk.

Boblere

1. Aron Dønnum – Vålerenga:
Eidsvoll-gutten har det meste som kreves for å bli en stor profil. Han er en artist på banen som kan være med å vinne kamper nærmest alene for Vålerenga. Det er også en spiller som vi ofte ser spille ut hele sitt følelsesregister. Fra frustrasjon og oppgitthet til en enorm glede og galskap. Dønnum er heller ikke redd for å melde i media.
2. Kristian Thorstvedt – Viking:
Har vokst frem som en nøkkelspiller på Viking som scorer viktige mål. Har alltid glimtet i øyet utenfor banen, men er heller ikke redd for å si hva han mener.
  • Søndag: Se Kristiansund - Sarpsborg 08 klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2. Sikre deg tilgang
Sett denne?
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53