Topp 20 signeringer: – Håper Horneland bruker ham i en mer offensiv rolle

Joacim Jonsson

Oppdatert 02/04/2019 klokken 16:09 GMT+2

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson har listet opp det han mener er de 20 beste signeringene i vinterens overgangsvindu.

Jonsson Åsen ny

Foto: Other Agency

  • Se Før Runden fredag klokken 14.00 på Eurosport.no eller klokken 19.00 på Eurosport Norge
Vinduet har akkurat stengt. Flere fornuftige signeringer, men det er ikke noen av dem som skiller seg veldig ut. Her er Eliteseriens 20 beste signeringer denne vinteren.
20. Kristoffer Løkberg
Posisjon: Indreløper.
Fra: Ranheim Til: Brann.
Kontraktslengde: 31.12.2021.
Pris: Bosman.
Løkberg har tatt bakveien til Eliteserien og vist at man aldri skal gi opp. Han har jobbet hardt i mange år og fikk belønningen i fjor. Løkberg storspilte for Ranheim i Eliteserien og ble hentet av Brann foran denne sesongen. Har imponert i oppkjøringen med sine oppofrende stil og tilført Brann masse løpskraft.
19. David AkintolaPosisjon: Kant.
Fra: Midtjylland Til: Rosenborg.
Kontraktslengde: Lån ut 2019.
Pris: Lån fra Midtjylland.
Akintola var en åpenbaring i fjor vår og en av ligaens beste spillere da. Falt i prestasjonene utover høsten, og jeg er ikke helt sikker på om denne overgangen blir full klaff. Samtidig vet Horneland hva han får i sin tidligere elev, og han er en av få offensive spillere som passer til den hornelandske fotballen.
18. Sondre LisethPosisjon: Spiss/kant.
Fra: Nest Sotra Til: Mjøndalen.
Kontraktslengde: 31.12.2021.
Pris: Mellom 250.000 - 400.000.
Kraftspiss som imponerte stort i Nest Sotra forrige sesong. Ekkel spiller å møte. Meget sterk, men har også bra fart. Har imponert i oppkjøringen. Kan vise seg å være et funn av Mjøndalen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
17. Aboubacar Dit Boubou KontePosisjon: Spiss/kant.
Fra: Etoiles Du Mande Til: Sarpsborg 08.
Kontraktslengde: 31.12.2022.
Pris: Mellom 1 og 2 millioner kroner.
Har Sarpsborg 08 hentet en ny Krepin Diatta? Det er mange likheter mellom spillerne. Et herlig temposkifte, driblesterk og en førstetouch av ypperste klasse. Blir regnet som et ekstremt stort talent i Afrika. Konte er født 2001 og trenger selvsagt tid for å blomstre, men på sikt kan dette være nok en gullgruve for Sarpsborg 08. Jeg tror ikke vi får se mye av ham denne sesongen.
  • Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Dplay og Eurosport Player. Trykk her for å sikre deg tilgang
16. Veton BerishaPosisjon: Spiss/kant.
Fra: Rapid Wien Til: Brann.
Kontraktslengde: 31.12.2022.
Pris: Cirka 6 millioner kroner.
Så kom endelig spissen som Brann-supporterne har ventet på. Han vil være en berikelse i presspillet og en drøm for Lars Arne Nilsen der. Vil tilføre Brann en god del, men er ikke den naturlige målscoreren Brann hadde trengt for å utfordre om gullet. Har kun scoret tosifret én sesong i karrieren.
15. Eirik Ulland AndersenPosisjon: Kant.
Fra: Strømsgodset Til: Molde FK.
Kontraktslengde: 31.12.2022.
Pris: Cirka 6 millioner kroner.
Etter suksessen i 2017 hadde Ulland en svakere sesong i fjor, men dette skiftet kan være akkurat det poengspilleren trenger. Han har operert lysken og spilt lite i oppkjøringen, men vil bli viktig utover sesongen.
14. Kristoffer HaraldseidPosisjon: Høyreback.
Fra: FK Haugesund Til: Molde FK.
Kontraktslengde: 31.12.2022.
Pris: Cirka 4-5 millioner kroner.
Molde har vært flinke til å tette hullene i stallen. Haraldseid er en høyreback med masse erfaring og som har levert på topp Eliteserie-nivå i en årrekke.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
13. Adria Mateo LopezPosisjon: Midtbanespiller.
Fra: Levanger Til: Ranheim.
Kontraktslengde: 31.12.2020.
Pris: Bosman.
En spiller som vil tilføre Ranheims midtbane en ekstra dimensjon. Kreative Lopez kan være den «mønsterbryteren» Ranheim trenger i årets sesong.

12. Jonathan LindsethPosisjon: Midtbane/kant.
Fra: Mjøndalen Til: Sarpsborg 08.
Kontraktslengde: 31.12.20.
Pris: Bosman.
Jeg er overrasket over at ingen Eliteserie-klubber plukket opp Lindseth tidligere. Herlig driv med ballen, gode ferdigheter og flytter beina i presset. Passer perfekt i Sarpsborg. En spiller som kan få sitt virkelige gjennombrudd denne sesongen.
11. Yacouba SyllaPosisjon: Midtbanespiller.
Fra: Mechelen Til: Strømsgodset.
Kontraktslengde: 31.12.2020.
Pris: Bosman.
Snakker vi en ny Tortol Lumanza her? Han kom som et ukjent blad til Stabæk etter et mislykket opphold i belgisk fotball. Akkurat samme bakgrunn har Gosdets nykommer, Yacouba Sylla. Han har imponert de første ukene hos drammenserne og kan være den sårt savnede midtbanesjefen de trenger. En Sylla i form har en herlig fysikk som vil kle Eliteserien. Spørsmålet er hvordan han takler spill på kunstgress.
10. Stian Semb AasmundsenPosisjon: Midtbanespiller.
Fra: Kristiansunds BK Til: Mjøndalen.
Kontraktslengde: 31.12.2021.
Pris: Mellom 750.000-1.000.000.
Aasmundsen er en undervurdert midtbanespiller. Stor løpskapasitet, forflytter seg raskt og er en herlig press-spiller. Har i tillegg gode ballferdigheter. Vil tilføre Mjøndalen mye i midtbaneleddet.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

9. Herolind Shala Posisjon: Offensiv midtbane/kant.
Fra: IK Start Til: Vålerenga.
Kontraktslengde: 31.12.2020.
Pris: Bosman.
Shala var en av få spillere som leverte hos Start i fjor høst. Har fortsatt sett bra ut i oppkjøringen i år og er en X-faktor-spiller som kan vippe kamper i Engas favør. Et herlig offensivt repertoar.
8. Petter StrandPosisjon: Indreløper/kant.
Fra: Molde FK Til: Brann.
Kontraktslengde: 31.12.22.
Pris: Bosman.
Smart signering. Strand tilfører Brann gjennombruddskraft og løpsstyrke, noe de ikke hatt nok av i midtbaneleddet.
7. Juha PirinenPosisjon: Midtstopper.
Fra: HJK Helsinki Til: Tromsø IL.
Kontraktslengde: 31.12.20.
Pris: Bosman.
Finske Pirinen er en oppgradering i TILs bakre rekker fra fjoråret. Bra fysikk og tempo, men også gode ferdigheter med ballen. Kan bli litt vill i posisjonsspillet til tider. Sett bra ut i vinterens kamper.
6. Matthías Vilhjálmsson
Posisjon: Spiss.
Fra: Rosenborg Til: Vålerenga.
Kontraktslengde: 31.12.2021.
Pris: Bosman.
Hedersmannen kom tilbake i fjor høst etter en lang kneskade. Klarte aldri å utgjøre noen forskjell da, men en hel oppkjøring har gjort islendingen godt. Sett ut som en million utover i oppkjøringen og kan være både oppspillspunktet og boksspilleren Vålerenga trenger.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
5. Tobias SalquistPosisjon: Midtstopper.
Fra: Waasland-Beveren Til: Lillestrøm SK.
Kontraktslengde: 31.12.21.
Pris: Bosman.
LSK trengte sårt en oppgradering i forsvaret. Salquist tilfører duellkraft, smartness og er også god med ballen. Han kan være brikken som gjør at LSKs supportere sover godt om nettene.
4. Ohi OmijuanfoPosisjon: Spiss.
Fra: Stabæk Til: Molde FK.
Kontraktslengde 31.12.2021.
Pris: ca. 7-8 millioner kroner.
Molde ruster for gull. Ohi vil komplettere Moldes stall og gi dem ytterligere et spissalternativ ved siden av Leke James. Han kan også fungere som makker til James i enkeltkamper.
3. Nicolai NæssPosisjon: Midtstopper.
Fra: Heerenveen Til: Sarpsborg 08.
Kontraktslengde: 31.12.21.
Pris: Cirka 1 millioner kroner.
Smart signering av Thomas Berntsen. Sarpsborg 08 ønsket en bedre ballspiller i de bakre rekkene, og da er Næss en perfekt signering. Klarte aldri å spille seg inn i Heerenveen, men har tidligere vist at han holder et høyt Eliteserie-nivå. Næss har sett meget bra ut i oppkjøringen.
2. Martin BjørnbakPosisjon: Midtstopper.
Fra: Bodø/Glimt Til: Molde FK.
Kontraktslengde: 31.12.22.
Pris: Cirka 6 millioner kroner.
Molde hadde stoppertrøbbel i fjor og har nå løst det med Glimts bauta, Martin Bjørnbak. Robust i duellspillet og et fint høyrebein. Det blir nesten slagsmål om hvem som skal ta frisparkene på Molde denne sesongen. Har også et bedre tempo enn hva folk flest tror.
1. Gjermund Åsen
Posisjon: Midtbanespiller/kant.
Fra: Tromsø IL Til: Rosenborg BK.
Kontraktslengde: 31.12.22.
Pris: Cirka 4 millioner kroner.
Klarte aldri å etablere seg i RBK etter at han tok steget opp i A-stallen. Etter å ha bygd seg opp hos naboen Ranheim, tok han turen til Tromsø IL, der han etablerte seg som en av Eliteseriens beste midtbanespillere. RBK får nå tilbake en boksåpner av ypperste klasse, noe som kan bli verdifullt mot lag som legger seg lavt på Lerkendal. Jeg håper Horneland bruker ham i en mer offensiv rolle enn på den sentrale midtbanen, der han har spilt store deler av oppkjøringen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame