Odd - Stabæk: 2-1
Torgeir Børven satte inn sitt 11 mål så langt i sesongen og er dermed toppscorer i Eliteserien.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– Det flyter bra for meg og laget. Det er ikke alle kamper vi har prestert like godt, men vi har fått med oss tre poeng likevel. Det er gode ting å ha med seg, sa målscoreren etter kampen.
Fredrik Oldrup Jensen roste lagkameraten etter kampen da han fikk spørsmål om Odd er gullkandidater.
– Når Børven er i slik form som han er nå, så er vi hvert fall med der. Jeg vet ikke, han får noe hjemmebrygget cider av moren sin som jeg tror gjør underverker, sa en smilende Oldrup Jensen.
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var fornøyd etter tre poeng på hjemmebane, men kunne også ønske mer effektivitet.
– Offensivt skaper vi langt mer og har komandoen, men kunne ønske at vi var mer effektive. Dette er litt sånn det har vært, vi slipper inn liten, men scorer også lite. Heldigvis vipper den til tre poeng, sa Fagermo til Eurosport etter kampen.

To raske mål

Torgeir Børven startet målfesten for hjemmepublikummet etter bare 9 minutter. Vebjørn Hoff serverte ballen til Børven som stod foran mål og spissen satte den enkelt i mål.
Men bare tre minutter senere kom utligningen. Daniel Braaten fikk til slutt kriget ballen i mål på sitt andre skudd og satte sitt første mål for Stabæk.
Dermed var lagene like langt og gikk til pause på stillingen 1-1.
I andre omgang kom Franck Boli på et løp etter en pasning fra Stabæk-keeper Marcus Sandberg. Han tok ballen med seg og prøvde å sette den inn, men Sondre Rossbach fikk akkurat tåen på den for å hindre at ballen gikk i mål.
Etter kampen var Stabæk-trener Janne Jönsson skuffet etter tapet.
– Guttene står på veldig bra. Vi har en god sjanse for å oss å gå opp i ledelsen med Boli. Jeg mener han blir tatt, men jeg vet ikke hvor mye det hindrer han, sier Jönsson til Eurosport etter kampen og sikter til Boli-duellen med Vebjørn Hoff.
– Han kan gå ned, men det er helt ok.
– Så lenge han står på bena så er det ikke straffe?
– Ja, det kan vi si. Han er en ærlig og fin spiller. Han kan også få den straffen. Det er et tydelig knuff, men det er ok.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen:

Straffe-situasjon

Etter 73 ble det dømt straffe til hjemmelaget etter at Elba Rashani ble taklet av Sandberg innenfor 16-meteren. Sandberg mente det ikke var straffe.
– Det er en 50/50-situasjon og jeg må gå. Står jeg igjen så kommer han mest sannsynlig til å score. Jeg kommer ut og gjør meg stor og han får avsluttet som han vil også merker han vel at han skyter over, så da gir han faen og setter benet i magen og faller, sa han til Eurosport.
– Han prøver å ikke ta meg, men han tar meg jo. Han tar meg og det er straffe. Jeg skjønner at det er noen dommere som ikke hadde dømt fordi jeg får skutt, men det er en grunn til at jeg må skyte såpass høyt også fordi han er så tett på meg, sa Rashani om situasjonen.
Børven tok straffen og satte den sikkert i mål og tok dermed over toppscorertittelen med 11 mål så langt denne sesongen.
Flere mål ble det ikke og Odds hjemmepublikum kunne juble for nok en seier.
Se hele intervjuet med Sandberg her:
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37