Populære sporter
All sport
Vis alt

Tobias Børkeeiet signerte for Brøndby – slo Heerenveen om signaturen

Stian Thelen

Oppdatert 05/07/2019 klokken 15:40 GMT+2

Tobias Børkeeiet skal spille for Brøndby de neste årene.

Tobias Børkeeiet

Foto: Other Agency

Tobias Børkeeiet forlater Stabæk til fordel for Brøndby. Fredag morgen kunne Eurosport.no avsløre at spilleren skulle på medisinsk sjekk i København.
20-åringen har nå signerte en avtale over fem år med den danske storklubben som ble nummer fire i Superligaen forrige sesong. Avtalen gjør at Børkeeiet mangedobler lønnen sin. Også klubbene bekrefter overgangen.
Etter det Eurosport.no erfarer skal overgangssummen kommer på 1,5 millioner euro (cirka 14,5 millioner kroner etter dagens kurs).
Børkeeiet får draktnummer 42 i klubben. 20-åringen synes det blir rart å forlate klubben.
– Jeg har aldri byttet klubb før så det blir en overgang i seg selv. Jeg er utrolig stolt og takknemlig for alt det jeg har gjort i Stabæk og at jeg har gått alle gradene opp til A-laget. Jeg er veldig takknemlig til klubben, sier han til Stabæks hjemmeside.
Saken fortsetter under Twitter-meldingen:
Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, var ordknapp fredag morgen om Børkeeiet og Brøndby.
– Vi har tidligere vært åpen på at det har vært bud på ham. Så får vi se hva dagen i dag og morgendagen bringer, sa Olsen til Eurosport.no.
Til Stabæks hjemmeside etter at overgangen ble bekreftet sier Olsen følgende:
– Det er en bra avtale for Stabæk. Men vi synes samtidig det er litt trist og vemodig. Tobias er Stabæk-gutt, har spilt hele livet her og er utviklet gjennom Stabæk-akademiet. Han har gått på NTG hvor han har hatt gode trenere og gode lærere. Han har hatt et trygt og godt opplegg rundt seg som har gjort at han har utviklet seg til den spilleren han er i dag.
Brøndby hadde konkurranse fra Heerenveen om spillerens signatur, men klarte å lokke nordmannen til Danmark istedenfor Nederland. Tidligere har flere klubber vist interesse for spilleren, blant annet Ajax og PSV.
20-åringen debuterte for Stabæk i sesongåpningen forrige sesong og satte sitt preg på laget gjennom sesongen, og ble nomninert til prisen årets gjennombrudd i Eliteserien. Børkeeiet var også sentral i det norske laget i U20-VM i Polen i vår.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame