Bodø/Glimt - Stabæk 3-3
BODØ / OSLO (Eurosport.no):
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
Glimt viste seg frem fra sin beste side på en overgang allerede i det fjerde minutt. Det var ingen nøling etter en heading ut av egen boks, og to trekk senere satte Håkon Evjen inn sitt tiende mål og ledelse.
Men utligningen kom rett før halvtimen var spilt. Ola Brynhildsen ventet foran mål og ekspederte innlegget i nettet.
Det greide ikke Ole Amund Sveen i motsatt ende av banen fem-seks minutter senere, da hans avslutning gikk rett på en god Marcus Sandberg etter innlegget til Amor Layouni.
I stedet var det bortelaget som tok ledelsen ved Emil Bohinen på straffespark minutter før pause, etter en hands på Patrick Berg. Til store protester fra de gulkledde.
– Den treffer armen, men det er vanskelig å si. Det er korte avstander. Jeg føler ikke at jeg gjør noe unaturlig. Han kan vel blåse og så kan han ikke blåse, sier Berg til Eurosport i pausen.
Glimt-trener Kjetil Knutsen var fornøyd med mye av det han hadde sett tross Stabæk-ledelse etter første omgang.
– At vi ligger under 1-2 gir ikke et riktig bilde av kampen, mente han.
Det samme mente han etter kampen.
– I dag synes jeg vi får ekstremt dårlig betalt. Det er spill mot ett mål i nesten 90 minutter. Vi må begynne med oss selv, vi slipper inn noen mål som er helt utilgivelige og setter oss i en vanskelig situasjon. Vi fortjente bedre i dag, men når du slipper inn tre mål er det måte på hvor mange mål man kan score. Og så er det veldig mange kontroversielle situasjoner i kampen som vi får se på etterpå og prøve å finne roen, for det er litt adrenalin i kroppen, sier Knutsen til Eurosport.
Hjemmelaget trykket på en stund for utligning, men klarte ikke å omsette sjansene til scoring. Det gjorde riktignok Vegard Bergan etter en corner, men det ble blåst av fordi Marius Lode hiindret keeper med en kroppstakling rett i forkant.
– Jeg synes det der er billig. Det må jo være lov å bruke kroppen og skjerme. Hva skal han gjøre da, flytte seg? Jeg forstår ikke det, sier Knutsen.
Men med åtte minutter før slutt ble Glimt tildelt straffe, etter at Yaw Ihle Amankwah felte Philp Zinckernagel. Ulrik Saltnes satte ballen i mål, men Svein Oddvar Moen mente han allerede hadde blåst. Amor Layouni satte ballen sikkert i nettet.
(Artikkelen fortsetter under):
I Fotball Direkte var ekspertene uenige om det burde vært straffe eller ikke.
– Vi har grei kontroll, men selvfølgelig når de får mengder og mengder ... Jeg mener det er ikke er straffe og at jeg blir straffet for å være sterkere der. Han kan dømme fordel så er det helt greit, men straffe er jeg ikke enig med, sier Amankwah til Eurosport.
På overtid scoret Luc Kassi for Stabæk, etter at Glimt protesterte veldig på at de ikke fikk frispark rett i forkant da Zinckernagel gikk i bakken på vei fremover i duell med Amankwah.
– Igjen er det jeg som er sterkere. Dommeren sier det er en helt grei situasjon og jeg oppfatter det som det. Men med 3-2 på overtid skal det holde helt inn, men det er litt udisiplinert av oss. Det føles utrolig skuffende nå, men uavgjort er vel greit kampen sett under ett.
(Artikkelen fortsetter under):
Ikke overraskende var Zinckernagel av en annen oppfatning.
– Det kan man se på TV, jeg er først på ballen. Jeg har foten foran og rører ballen, og hvis han ikke kan få tak i ballen så er det vel frispark til meg, sier han til Eurosport.
Men så utlignet Bodø/Glimt til 3-3 – to og et halvt minutt på overtid – da innbytter Jens Petter Hauge skjøt via Ulrik Saltnes og i nettet.
– Vi mistet fokus, mener Luc Kassi.
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49