Flere hundre supportere var ute på banen etter at det ble klart at Strømsgodset hadde sikret kontrakten i Eliteserien. Doms- og sanksjonsutvalget har vurdert saken og nå er det klart at både Stabæk og Strømsgodset får bot.
Det melder NFF på sine hjemmesider onsdag. Drammens Tidende har også omtalt saken.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14

Bot for to kamper

Doms- og sanksjonsutvalget straffer Strømsgodset etter at det i seriekampen mot Stabæk 24. november ble antent en røykeffektboks, i tillegg til at flere supportere stormet banen etter kampslutt. I tillegg tok klubbens supportere i bruk pyroteknikk i cupkampen mot Lillestrøm 31. oktober.
– Videre legges i skjerpende retning vekt på at det dreier seg om brudd på regelverket i to kamper i samme sesong, med relativt kort tid mellom hendelsene. Det legges også i skjerpende retning vekt på at klubben ble sanksjonert for lignende forhold i 2017-sesongen. Det følger av NFFs lov at sanksjon bør skjerpes ved gjentakelse, skriver NFFs doms- og sanksjonsutvalg.
Strømsgodset får en bot på 15.000 kr for ulovlig brukt av pyroteknikk under to hendelser og en bot på 5.000 kr for banestormingen.
Strømsgodsets daglige leder, Dag Lindseth Andersen, sa til Eurosport at de tar bøtene til etterretning.
– Det er tre hendelser i to forskjellige kamper, mot LSK i cupen og mot Stabæk i serien. Det er to komponenter som er ulovlig bruk at pyroteknikk og ulovlig opphold på banen. Har ikke mye å kommentere rundt det, men vi har fått mulighet til å uttale oss underveis og da ha NFF idømt oss, så vi tar det til etterretning, sier han til Eurosport onsdag kveld.
I November, da klubbene måtte forklare seg til NFF, sa Andersen til Eurosport:
– For vår del er det vanskelig å stoppe slike hendelser og i dette tilfellet har vi forståelse for at supporterne reagerer med å storme banen i pur glede etter å ha berget plassen. Vi kommer ikke til å lage et stort nummer ut av dette overfor de, men vi kommer til å ta en prat med supporterne om det. Men dette er var rett og slett et uttrykk for spontan glede og vi opplevde det samme sist i 2013 da Strømsgodset tok gull.

Bot til Stabæk

Stabæk må betale 10.000 kroner etter at en gruppe supportere tok seg inn på banen i nevnte kamp mot Strømsgodset. Supporterne gjorde det i to puljer og på et tidspunkt hvor flere av motstanderlagets supportere allerede hadde tatt seg inn på banen.
– Det legges i skjerpende retning vekt på at supporterne oppførte seg aggressivt og provoserende, hvilket medførte en krevende jobb for sikkerhetspersonell for å få kontroll på situasjonen, skriver NFF.
Stabæks arrangements- og sikkerhetsansvarlig, Kjetil Ekeli, sier dette om boten til Eurosport:
– Vi var klar over det fra før jul, vi har gitt vår forklaring som ligger i den. Vi er innforstått med at det er bøter når det stormes banen og når vi setter det som skjedde i den kampen oppunder, så godtar vi den boten, sier Ekeli.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03