Det er i et intervju med Nordlys.no at TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen snakker om Tromsøs juvel, som har tatt store steg i Eliteserien.
– Nå er det ingen som har kommet til oss og sagt at «vi vil kjøpe Onni», men vi vet hvordan markedet fungerer og hvordan agenter jobber. Han blir fort veldig aktuell for en type klubber som ligger i mellomsjiktet i Europa nå – med blant annet Belgia, Nederland, Sveits og andre nasjoner, sier han til lokalavisa.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Han har allerede lenge vært på lista til den slovakiske toppkluben Slovan Bratislava, noe samme avis skrev om i vinter, da Tromsø spilte mot nettopp den klubben på treningsleir.
– Det er klart, det er nok mange der som følger med nå på hva som skjer, konstanterer sportssjefen.
Les også: – Det var vanskelig

Foreløpig ingen bud

Han forteller om at det foreløpig ikke har kommet noen konkrete bud på det som er sønnen til hovedtrener Simo Valakari. Men med mål i begge kampene til Finland U21s landslagssamling og stadig mer stabile prestasjoner i Eliteserien, kan telefonen fort gå varmt på Alfheim det kommende året.
Det har man hvert fall forberedt seg på.
– Jeg tenker nok vinteren eller neste sommer, ja. Han er såpass ung, og med det han gjør ute på banen og med landslaget, er det sannsynlig.
– Han har et internasjonalt snitt over en del ting han gjør.
Ungguttens kontrakt går ut med klubben etter 2021-sesongen.
Sett denne?
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51