18. januar signerte McDermott for den rumenske klubben Dinamo Bucuresti. Men kun en drøy måned og tre kamper senere var Romania-eventyret over for keeperen. Nå er han tilbake i Kristiansund etter å ha signert en treårskontrakt med klubben 1. mars. Han forteller til Eurosport at det har vært veldig positivt etter at han tok valget om å komme tilbake.
– Uansett hvor jeg går så er det folk som ønsker meg velkommen tilbake igjen. Det har vært kjempe positivt alt sammen, jeg har fått mange tilbakemeldinger fra folk som synes jeg var tøff som tok sjansen på å dra til Romania. Nå var ikke det den smarteste plassen for meg å være og derfor var det veldig bra at Kristiansund åpnet muligheten for at jeg kunne komme tilbake igjen. Det er veldig godt å være tilbake igjen, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Etter å ha holdt nullen i de to første kampene for Dinamo Bucuresti, slapp han inn to mål i den tredje kampen. McDermotts agent, Daniel Stenfeld, bekreftet ovenfor Eurosport i starten av mars at de terminerte kontrakten men klubben. Kulturkrasj og plutselige endringer i klubbens keepersituasjon var grunnen.
Sisteskansen forklarer situasjonen slik:
– Det er litt vanskelig å forklare. Man spiller tre kamper, holder nullen i de to første, så taper man 2-1 og slipper inn to mål som er ganske vanlige mål. Det går ikke an å kalle de for keepertabber. Man kan alltids diskutere om man kunne gjort det bedre, men det var langt fra keepertabber. Så blir man satt ut av laget, de henter inn en ny keeper og man er plutselig tredjekeeper, forteller han.
– Det er vanskelig å få mening ut av det. Jeg vet ikke om det er slik klubben alltid har gjort det, men med den treneren og at man blir fort skjøvet ut og ny spiller blir hentet inn, så er ikke det et smart sted for meg å være for min utvikling. Hvert fall hvor jeg er i karrieren min nå. Jeg må spille fast og være i et sunt miljø, slik som jeg har her. Derfor var det mye bedre for meg å komme tilbake igjen, legger han til.
Sett denne?

– Tok en sjanse

McDermott er klar over at han tok en sjanse ved å dra til rumensk fotball, men mener at han har lært av oppholdet i Dinamo Bucuresti.
– Ja, jeg gjorde det. Jeg sluttet på skolen da jeg var 16 år og har dedikert hele livet mitt til fotball. Jeg trener to-tre ganger om dagen hver eneste dag, for å bli den aller beste. Og jeg er heller ikke redd for å ta en sjanse. Så jeg tok en sjanse, og det gikk ikke som jeg trodde det skulle gå. Men jeg har lært mye av det og nå kommer jeg tilbake som en bedre spiller og en bedre person. Det kommer man også til å se i serien i år.
Den 25 år gamle keeperen hadde vært i Kristiansund siden 2017, før han gikk til Dinamo Bucuresti. Han forteller at det var vanskelig å velge noe annet enn Kristiansund da han skulle tilbake til norsk fotball.
I tillegg var Kristiansund nok en gang på utgikk etter ny keeper. De trodde kabalen var ferdig lagt da de fikk både muntlig og skriftlig ja fra armenske Arsen Beglaryan, men så fikk klubben beskjed om at han var klar for hviterussisk fotball.
– Det falt jo på plass at de fortsatt trengte en keeper og i norsk fotball så er det veldig vanskelig for meg å velge noe annet en Kristiansund. Spesielt fordi de har hjulpet meg veldig med utviklingen min. Christian (Michelsen) og Trond Hjelle har begge hatt veldig stor tro på meg siden jeg kom til klubben, det er også veldig viktig.
– Og ser du på tabellen, så blir vi bare bedre og bedre. Vi spiller bra fotball og har de beste supporterne i Norge, så det er vanskelig å velge noen andre da, smiler han.
På spørsmål om hva han ser mest frem til i 2019-sesongen, svarer han:
– Det er å se hvor gode vi kan være. Nå har vi gjort det veldig bra i to sesonger i Eliteserien, med sjetteplass og femteplass. Jeg skal ikke sette mål for laget, det må vi snakke om, men jeg tror vi kommer til å overraske og det er jeg er spent på. Jeg har alltid store forventninger til meg selv. Det blir veldig spennende å se hvor bra vi gjør det og jeg er 100 prosent sikker på at vi kommer til å overraske mange, sier han.
Kristiansund starter Eliteserien borte mot Viking søndag 31. mars kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player!
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03