Den tidligere TUIL-kapteinen skal denne uken få sjansen til å overbevise Tromsø-ledelsen om at han er verdt å satse på.
Ahamed er en spiller som er godt kjent i Alfheim-korridorene, men det er seks år siden han forlot klubben. I tillegg var han i Tromsø som juniorspiller.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Han hadde ikke sett for seg at muligheten til å returnere skulle dukke opp som 33-åring.
– Jeg måtte spørre Svein-Morten (Johansen, sportssjef) om han egentlig visste hvor gammel jeg var, smiler Ahamed bredt i et intervju med Tromsøs hjemmeside.
– Det er vel kanskje en grunn til at jeg er her. Det er bare å gjøre det beste ut av det, sier han.

Tester to andre spillere

Tromsø har slitt på spissplass på grunn av skader. Runar Espejord og Mushaga Bakenga har begge vært skadeforfulgte og ute av spill de siste månedene. Det gjør at Ahamed trolig er ekstra aktuell for en overgang. Spilleren valgte ikke å forlenge kontrakten med TUIL.
Anders Jenssen får også muligheten til å vise seg frem denne uken. Den 25 år gamle forsvarsspilleren kommer fra TUIL og spilte sammen med Ahamed forrige sesong.
Sistemann som får sjansen er KFUMs Moses Mawa. Det er ingen hemmelighet at Tromsø har hatt han på radaren i lang tid og da Eurosport.no i november snakket med KFUM-spilleren om interessen sa han at det var kult. Samtidig var han klar på at han ville holde nivået i Eliteserien.
På plass i Tromsø er han fortsatt full av selvtillit og lysten på å vise seg frem. På spørsmål om sine styrker sier han følgende til klubbens hjemmeside:
– Jeg er raskere enn de fleste, vil jeg si, så er jeg ganske sterk også. Det er mine sterkeste ferdigheter, sier han.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03