Horns kinnbein ble knust etter at han fikk en albue i ansiktet fra Magnus Grødem i treningskampen mot Vålerenga 18. januar.
Påtalenemnda valgte ikke å innstille til noen reaksjon.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Den avgjørelsen får Horn til å reagere.
(Se situasjonen her! Saken fortsetter under):

– Forstår ingenting

Midtstopperen langer ut mot påtalenemndas konklusjon i et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad.
– Hvis dette skal bli en praksis at vi bare kan plante albuen i ansiktet på hverandre framover, forstår jeg ingenting. Jeg kan ikke forstå annet enn at vi må alle ha kontroll på våre egne armer. Om det er tilsiktet eller et uhell spiller vel egentlig ingen rolle, sier han til avisen.
Grødem var klar på at det var et uhell og at han aldri går inn for å skade folk.

Derfor ble det ingen sak: – Skremmer meg veldig

Leder for juridisk seksjon i påtalenemnda, Espen Auberg, sa til Eurosport.no at det var to forhold som gjør at de ikke tar saken til Disiplinærutvalget.
– For det første er dommeren godt plassert, ser situasjonen og velger ikke å gi rødt kort. For det andre mener nemnda at situasjonen bærer preg av å være et uhell, der begge spillerne går opp med høye armer og albuer med fokus på å vinne duellen, sa Auberg.
– Dersom det er situasjoner som ikke har ført til utvisning, vil Disiplinærutvalget kunne ilegge karantene dersom påtalenemnda påtaler saken. Det er kun overtredelser som normalt vil medføre minst to kampers karantene som vil kunne følges opp på det grunnlaget.
Horn sier at forklaringen Auberg kommer med gjør han både sint og fortvilet, og sier samtidig at han frykter at det ikke gjøres nok for å bekjempe høye albuer.
– Det må jeg innrømmer skremmer meg veldig, men jeg håper likevel at det ikke blir tilfelle, sier han til SA.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03