OSLO/TRONDHEIM (Eurosport.no):
Signeringen av Bjørn Maars Johnsen ga Rosenborg mer bredde på spissplassen før de skal inn å spille gruppespillet i Europa League.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Samtidig kan det se ut til at det har skapt en liten floke. Horneland kan nemlig bare velge en av dem til å spille i den sentrale posisjonen.
– Mot Strindheim spilte vi med Samuel, Bjørn og Søder på topp, med Bjørn som frontspiss og Søder som sidespiss. Vi får se i morgen. Det er mulig alle spiller da også, sier han kryptisk til Eurosport dagen før Lillestrøm kommer til Trondheim.

Vil spille spiss

Alexander Søderlund har etter hvert spilt seg i veldig god form for Rosenborg etter en trøblete start, og har scoret fem mål i Champions League-kvalifiseringen og seks mål i Eliteserien.
LES OGSÅ: Horneland: – Det er synd for både ham og oss
Likevel kan mye tyde på at det er han som blir flyttet ut på kanten, eller «sidespiss» som Horneland kalte det.
– Det var en fin måte for han å si det på, men jeg har spilt på siden før, og det viktigste er å jobbe steinhardt så får det andre komme etter hvert, men jeg tror det skal gå fint hvis jeg spiller, forteller Søderlund.
– Tror du denne formasjonen er noe dere kan fortsette med?
– Nei, det tror jeg ikke, for jeg skal spille spiss etter hvert, sier han og ler.
En som ikke blir med mot Lillestrøm er Pål André Helland som skadet seg på trening igjen. Se intervju med han her:

Klar for et samarbeid

Søderlunds konkurrent, Maars Johnsen, er på sin side aktuell for hjemmedebuten på Lerkendal. Han har derimot ikke spilt så mye kamper det siste året, og kan være litt kamprusten, sier han selv.
LES OGSÅ: Byttet ut gullkamp i Glimt med nedrykksstrid i Sverige: – Det var vanskelig
Spissen fikk spille 30 minutter mot Malta under landslagssamlingen, men var ikke på banen mot Sverige. Da de slo Strindheim 7-0 tidligere denne uken, scoret han to av målene på de 65 minuttene han fikk på banen.
Han kan godt tenke seg å fortsette samarbeidet med Søderlund på banen, og synes det var en god trio med han, Søderlund og Adegbenro.
– Vi scorte syv mål, så det ser ut som det funker bra, men vi får se. Det var bare å prøve, og jeg håper vi kan spille mye bedre sammen mot Lillestrøm og i Europa League som kommer om en uke. Vi får bare fortsette å jobbe sammen, og jeg håper vi kan fortsette å score mye mål, sier nysigneringen.
Lad opp til Eliteserierunden med Før Runden!
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09