Foto: LSK.no
Egentlig skulle han starte kampen mot Viking, men 18-åringen – som også måtte stikke av gårde midt i en trening for å rekke muntlig eksamen i matte i dagene før – ble syk. Dermed er det blitt med tre kamper på benken i serien, men debut i cupen for A-laget.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Mandag kom beskjeden om at han er tatt ut troppen til G19-EM av trener Gunnar Halle. Den fikk han av Colin Rösler, Uwe Röslers sønn som også er i troppen og trener med LSK, mandag.
– Colin kom bort til meg i garderoben etter treninga i dag og viste meg uttaket. Det var ikke bare litt overraskende, det var veldig overraskende. Det kom som et sjokk på meg. Jeg hadde ikke fått noen signaler i forkant. Men jeg ble veldig glad, sier Slørdahl til klubbens egne nettsider.
Han skrev proffkontrakt med LSK i forrige uke, men så sent som i fjor spilte han for Sagene i 5. divisjon.
– Det er helt nydelig. For oss som er glade i breddefotball er dette en fantastisk artig historie. Det viser også det vi prøver å formidle, i takt med at vi renoverer akademiet og prøver å bli flinkere til å samarbeide ute i de lokale klubbene, at utvikling er individuelt. Sagene er ikke helt lokalt, men en østlandsklubb, og det har en åpenbart vært en god vei for Philip, sier sportssjef Simon Mesfin til Eurosport.
– Det er fint at den veien vises frem. Man hører mye om at talenter må gå tidlig til en toppklubb, og tidlig spille på høyt nivå, og at det er den eneste veien å gå. Men dette viser at det ikke er det. Det representerer egentlig at det er flere veier til Rom. Det er en fantastisk eventyrhistorie, legger han til.
Der Stabæk var overlegne med hele fire spillere i troppen til U20-VM, er det denne gangen LSK som har flest med tre. Keeper Mads Hedenstad Christiansen og forsvarsspiller Erik Tobias Sandberg er også med.
– Det er veldig gøy for hele klubben. Foran 2018-sesongen satte vi gang en helrenovering av akademiet vårt, og fikk frem noen klare og tydelige tanker om hva vi vil med egenutviklede spillere. Vi er blitt flinkere til å bygge en bro over til A-laget. De skal ikke bare trene med A-laget, men reelt sett konkurrere, sier Mesfin.
Han trekker også frem Elias Hagen, som var i klubbens junioravdeling, men gir sin del av æren til hans nåværende klubb Grorud for ham.
Flere Eliteserie-kamper ble flyttet på grunn av mange spillere i U20-VM. LSK har ennå ikke tatt helt stilling til om de skal søke utsettelser.
– Vi fokuserer på oss selv, og vi er strålende fornøyde med å ha med tre. Vi skulle gjerne hatt dem her, og de mister noen Eliteserie-kamper, men det er klart at de skal til EM og representere LSK. Vi får se litt på det med utsettelser, uttaket kom jo i går. Mads ville vært aktuell for benken som keeper nummer to, og Sandberg er tilbake fra skade, og selv om han ikke har spilt så mye ville han sikkert vært aktuell for en kamptropp. Med Slørdahl borte også, blir totalen stor for oss.
Lillestrøm har hatt en nedadgående kurve etter triumfen mot Vålerenga på Intility, med tap mot Viking, Strømmen og Brann. Mesfin anser de tre kommende kampene, mot Tromsø, Kristiansund (borte) og Strømsgodset som ganske definerende for resten av sesongen.
Hva Frode Kippe hadde å si som sin unge stopperkollega Slørdahl for noen uker siden kan du se her:
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02