Det skriver NFF på sin hjemmeside torsdag.
Generelsekretær i Fotballforbundet, Pål Bjerketvedt, og administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, vil ha en bedre dialog med supporterne. Derfor har de to toppsjefene tatt initiativ til at alle parter setter seg ned for å snakke om pyro-hendelsene i Eliteserien den siste tiden, og de påfølgende debattene.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
De siste ukene har temaet virkelig blusset opp etter derbyet mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen 26. oktober. Da ble det fyrt opp både bluss og fyrverkeri under kampen. Også i møtet mellom Vålerenga og Brann forrige serierunde ble bluss kastet på banen.
Bjerketvedt og Øverland ønsker å møte representanter for styret i Norsk Supporterallianse, ledere i toppklubber og supporterkoordinatorer, skriver fotball.no.
– NFF tar på største alvor at flere supportergrupperinger ikke opplever dialogen med NFF som god nok i dag. En dialog er nødvendig for å forstå hverandres posisjoner og de muligheter og begrensninger som ligger i denne tematikken. Det er viktig at alle parter opplever gjensidig forståelse og respekt. Vi skal ha god takhøyde og diskutere problemstillingene med åpent sinn, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF.
Styreleder i Stabæk Support, Bjørnar Posse Sandboe, er blant de som har reagert på dialogen med NFF. Han har i seks år vært talsmann for NSA (Norsk Supporterallianse).
Øverland håper på en kontruktiv samtale.
– Jeg er opptatt av at supporterne sees på som en ressurs. Nå er det på tide at alle som er glade i norsk fotball setter seg ned sammen og diskuterer hvordan vi ønsker å ha det fremover. Alle ønsker flotte rammer og stort engasjement rundt kampene i toppfotballen, så dette må vi klare å finne gode løsninger på hvor flere hensyn ivaretas på en god måte, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.
Pyrobruk på norske arenaer ble diskutert i FotballMandag. Se klippet her.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03