Fotball
Eliteserien

Tar initiativ til pyromøte: – Vi skal ha god takhøyde

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Åråsen

Foto: Scanpix

AvJacob Sundblom Nygaard
07/11/2019 på 15:42 | Oppdatert 07/11/2019 på 16:16
@jnygaard

NFF og NTF ønsker å møte representanter for supportere og toppklubber for å diskutere bruk av pyro på norske fotballarenaer.

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen med Dplay og Eurosport Player! Skaff tilgang her.

Det skriver NFF på sin hjemmeside torsdag.

Eliteserien

Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020

21/04/2020 PÅ 10:27

Generelsekretær i Fotballforbundet, Pål Bjerketvedt, og administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, vil ha en bedre dialog med supporterne. Derfor har de to toppsjefene tatt initiativ til at alle parter setter seg ned for å snakke om pyro-hendelsene i Eliteserien den siste tiden, og de påfølgende debattene.

De siste ukene har temaet virkelig blusset opp etter derbyet mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen 26. oktober. Da ble det fyrt opp både bluss og fyrverkeri under kampen. Også i møtet mellom Vålerenga og Brann forrige serierunde ble bluss kastet på banen.

Bjerketvedt og Øverland ønsker å møte representanter for styret i Norsk Supporterallianse, ledere i toppklubber og supporterkoordinatorer, skriver fotball.no.

– NFF tar på største alvor at flere supportergrupperinger ikke opplever dialogen med NFF som god nok i dag. En dialog er nødvendig for å forstå hverandres posisjoner og de muligheter og begrensninger som ligger i denne tematikken. Det er viktig at alle parter opplever gjensidig forståelse og respekt. Vi skal ha god takhøyde og diskutere problemstillingene med åpent sinn, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF.

Styreleder i Stabæk Support, Bjørnar Posse Sandboe, er blant de som har reagert på dialogen med NFF. Han har i seks år vært talsmann for NSA (Norsk Supporterallianse).

Øverland håper på en kontruktiv samtale.

– Jeg er opptatt av at supporterne sees på som en ressurs. Nå er det på tide at alle som er glade i norsk fotball setter seg ned sammen og diskuterer hvordan vi ønsker å ha det fremover. Alle ønsker flotte rammer og stort engasjement rundt kampene i toppfotballen, så dette må vi klare å finne gode løsninger på hvor flere hensyn ivaretas på en god måte, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Pyrobruk på norske arenaer ble diskutert i FotballMandag. Se klippet her.

NFF møtte supporter til debatt – ble konfrontert med påstander om sabotasje

00:15:04

Eliteserien

Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt

14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien

Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess

14/04/2020 PÅ 10:03
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen