Scanpix

Tar initiativ til pyromøte: – Vi skal ha god takhøyde

Tar initiativ til pyromøte: – Vi skal ha god takhøyde

07/11/2019 16:42Oppdatert 07/11/2019 17:16

NFF og NTF ønsker å møte representanter for supportere og toppklubber for å diskutere bruk av pyro på norske fotballarenaer.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Generelsekretær i Fotballforbundet, Pål Bjerketvedt, og administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, vil ha en bedre dialog med supporterne. Derfor har de to toppsjefene tatt initiativ til at alle parter setter seg ned for å snakke om pyro-hendelsene i Eliteserien den siste tiden, og de påfølgende debattene.

De siste ukene har temaet virkelig blusset opp etter derbyet mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen 26. oktober. Da ble det fyrt opp både bluss og fyrverkeri under kampen. Også i møtet mellom Vålerenga og Brann forrige serierunde ble bluss kastet på banen.

– NFF tar på største alvor at flere supportergrupperinger ikke opplever dialogen med NFF som god nok i dag. En dialog er nødvendig for å forstå hverandres posisjoner og de muligheter og begrensninger som ligger i denne tematikken. Det er viktig at alle parter opplever gjensidig forståelse og respekt. Vi skal ha god takhøyde og diskutere problemstillingene med åpent sinn, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF.

Øverland håper på en kontruktiv samtale.

– Jeg er opptatt av at supporterne sees på som en ressurs. Nå er det på tide at alle som er glade i norsk fotball setter seg ned sammen og diskuterer hvordan vi ønsker å ha det fremover. Alle ønsker flotte rammer og stort engasjement rundt kampene i toppfotballen, så dette må vi klare å finne gode løsninger på hvor flere hensyn ivaretas på en god måte, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Pyrobruk på norske arenaer ble diskutert i FotballMandag. Se klippet her.

Video - NFF møtte supporter til debatt – ble konfrontert med påstander om sabotasje

15:04
0
0