• Se Rosenborg - Strømsgodset 2. påskedag klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
Med bare ett poeng etter tre serierunder har allerede noen RBK-supporterne begynt å miste tålmodigheten til Hornelands prosjekt. Søndag ble trønderne tidvis utspilt på bortebane mot Stabæk, og tapte 1-3.
Etter kampen har store deler av forklaringen fra RBK-leieren gått på at Eirik Horneland har kommet med masse nye ideer, uten å hatt nok tid til å innprente de godt nok ennå.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Eurosports kommentator Kenneth Fredheim og ekspert Tor Ole Skullerud mener det blir en for enkel forklaring.
– Jeg synes det blir altfor enkelt å peke på Horneland og si at det han driver med er så annerledes og at det er så mye nytt. Rosenborg-spillerne underpresterer rett og slett. I perioder ble de utspilt av Stabæk, med det som mange mener er landets beste spillerstall både én for én og som lag. De må samle seg og se seg alvorlig i speilet alle sammen, sier Fredheim i Eurosports Før runden-sending.
Han mener man kan se lovende segmenter i måten laget spiller på, men at det foreløpig mangler en helhet.
I dette intervjuet snakker Horneland om ståa i klubben! Saken fortsetter under videoen.
Han får støtte av kollega Skullerud.
– Det handler litt om hvem man skal peke på i en sånn situasjon. Er vi med koret rundt, eller kikker vi på oss selv? Man bør ta knallhardt tak i seg selv og stille krav. Først da viser man hva man er laget av når det blåser litt.
Han mener derfor dette blir som en prøvelse for mange i Rosenborg.
– Det ligner litt på starten i fjor, og da klikket det på plass etter hvert. Men situasjonen er helt ny for flere, og det blir en test for mange på Lerkendal. Jeg tror de bør finne noen enkle prinsipper å samle seg rundt inn mot Godset-kampen. Det kan frigi energi, sier Skullerud.
Strømsgodset kommer fra et surt hjemmetap i derbyet mot Mjøndalen. Men Skullerud minner om måten Drammen-laget framsto på borte mot Brann i den andre serierunden.
– Der hadde de spesielt én god omgang, og kanskje har Godset funnet sin måte å løse ting på bortebane, sier Skullerud.
– De la seg bakpå og gjorde det på en god måte. Klarer de å gjenskape det i Trondheim så kan de ta poeng borte mot Rosenborg, sier Fredheim.
  • Se Rosenborg - Strømsgodset 2. påskedag klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss. Slik sikrer du tilgang!
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14