Scanpix

Synes det blir for enkelt å peke på Horneland: – De må se seg i speilet

Synes det blir for enkelt å peke på Horneland: – De må se seg i speilet

16/04/2019 11:10Oppdatert 16/04/2019 12:17

Eurosports kommentatorduo mener RBKs spillermateriale er for godt til at man bare kan skylde lagets svake sesonginnledning på at treneren trenger mer tid.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport
  • Se Rosenborg - Strømsgodset 2. påskedag klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!

Etter kampen har store deler av forklaringen fra RBK-leieren gått på at Eirik Horneland har kommet med masse nye ideer, uten å hatt nok tid til å innprente de godt nok ennå.

Eurosports kommentator Kenneth Fredheim og ekspert Tor Ole Skullerud mener det blir en for enkel forklaring.

– Jeg synes det blir altfor enkelt å peke på Horneland og si at det han driver med er så annerledes og at det er så mye nytt. Rosenborg-spillerne underpresterer rett og slett. I perioder ble de utspilt av Stabæk, med det som mange mener er landets beste spillerstall både én for én og som lag. De må samle seg og se seg alvorlig i speilet alle sammen, sier Fredheim i Eurosports Før runden-sending.

Han mener man kan se lovende segmenter i måten laget spiller på, men at det foreløpig mangler en helhet.

I dette intervjuet snakker Horneland om ståa i klubben! Saken fortsetter under videoen.

Video - RBK-treneren: – Alle har ikke likt tankesett ennå

03:26

Han får støtte av kollega Skullerud.

– Det handler litt om hvem man skal peke på i en sånn situasjon. Er vi med koret rundt, eller kikker vi på oss selv? Man bør ta knallhardt tak i seg selv og stille krav. Først da viser man hva man er laget av når det blåser litt.

Han mener derfor dette blir som en prøvelse for mange i Rosenborg.

– Det ligner litt på starten i fjor, og da klikket det på plass etter hvert. Men situasjonen er helt ny for flere, og det blir en test for mange på Lerkendal. Jeg tror de bør finne noen enkle prinsipper å samle seg rundt inn mot Godset-kampen. Det kan frigi energi, sier Skullerud.

Strømsgodset kommer fra et surt hjemmetap i derbyet mot Mjøndalen. Men Skullerud minner om måten Drammen-laget framsto på borte mot Brann i den andre serierunden.

– Der hadde de spesielt én god omgang, og kanskje har Godset funnet sin måte å løse ting på bortebane, sier Skullerud.

– De la seg bakpå og gjorde det på en god måte. Klarer de å gjenskape det i Trondheim så kan de ta poeng borte mot Rosenborg, sier Fredheim.

  • Se Rosenborg - Strømsgodset 2. påskedag klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss. Slik sikrer du tilgang!

Video - Før runden: VIF-seier, RBK-smell og to topplag mot alle odds

45:13
0
0