• Se Hornelands første RBK-kamp eksklusivt på Eurosport Player med avspark fredag kl. 21.00: Sikre deg tilgang her
FARO (Eurosport.no):
Rosenborg har så langt gjort unna to gode økter i Faro på sydspissen av Portugal. Fredag venter den første skikkelige testen for mannskapet når Europa League-klubben Slavia Praha venter.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det er en viktig del av oppkjøringen. Vi tenker først og fremst å bygge en bra fysisk såle nå, men samtidig prøver vi å bygge et lag som skal henge godt sammen, og et lag som skal angripe og forsvare seg godt, sier Eirik Horneland.
43-åringen sitter avslappet i en stol like ved hotellets resepsjon når han møter Eurosport.no. Den tidligere Haugesund-treneren er fullt ikledd RBK-utstyr, men virker på ingen måte stresset av hva det medfører, under et døgn før han får debuten på sidelinjen for Norges beste fotballklubb.
– Jeg håper at vi står forholdsvis godt fysisk sånn at vi ikke dummer oss ut den siste halvtimen, men at vi klarer å stå i det over 90 minutter, forklarer Horneland.
Det er kun ti dager siden han møtte spillerne for første gang etter at han tok over som sjef i Trondheim.
(Saken fortsetter under):

Sykdomsforfall

Mye tyder på at Horneland vil beholde stammen i laget utover i kampen, før flere spillere slipper til etter hvert.
Tore Reginiussen sliter med sykdom og er derfor ikke med fra start fredag kveld. Det er også usikkert om Mike Jensen blir spilleklar på grunn av sykdom.
– Det er typisk for vinteren. Mye hoste og forkjølelse, men vi håper vi skal komme oss godt gjennom det, sier Horneland.
Anders Trondsen og Marius Lundemo er ikke i vanlig trening, mens Vegar Eggen Hedenstad er på vei tilbake fra skade.
(Saken fortsetter under):

Hornelands første lagoppstilling

RBK vil gå ut i en 4-3-3-formasjon. En av de største overraskelsene er Yann-Erik de Lanlay er på høyreback. Anders Konradsen vil ligge i dypet på midten med Mike Jensen og Gjermund Åsen som indreløpere. Sistnevnte får sin debut samtidig som Gustav Valsvik.
Følgende spillere starter:
André Hansen; Yann-Erik de Lanlay, Gustav Valsvik, Even Hovland, Birger Meling; Mike Jensen (Djordje Denic hvis Jensen er syk), Anders Konradsen, Gjermund Åsen; Pål André Helland, Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro
Oppgjøret vises på Eurosport Player. Kampstart er 21.00 fredag.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03