• Se Tromsø - Haugesund søndag 1. september kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
Foto: Tromsø IL
Det melder klubben i en pressemelding torsdag. Smith kommer på lån fra den belgiske klubben Gent, og skal være hos Tromsø ut sesongen. 22-åringen skal ha vært ønsket av flere klubber.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
– Når denne muligheten dukket opp, så kjentes det som et godt valg for meg. Jeg ønsker å komme i gang med å spille kamper igjen og få tilbake selvtilliten min igjen, slik at jeg kan gi ny sats når jeg er tilbake i Gent i vinter. TIL er en flott klubb, så dette tror jeg blir veldig bra. Jeg syns det er spesielt og tøft at man har et topplag så langt nord, sier Smith.
22-åringen har tidligere spilt i de svenske klubbene Halmstad og Norrköping, før han i juli 2018 gikk til Gent.
– Vi er veldig fornøyd med få en så høyt ansett spiller til Tromsø. Han har spilt i toppen av Allsvenskan fra han var ung, og har spilt mye for Norrköping og ble kjøpt til Gent da han ble regnet som et av de største talentene i Sverige. Så det blir spennende å se hva han kan bidra med for oss. Det er ikke tvil om det er en kvalitetsspiller, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til klubbens hjemmeside.
Tromsø har allerede hentet inn Fitim Azemi på et lån fra Vålerenga ut sesongen og Aidan Barlow på et lån fra Manchester United ut sesongen.
Klubben ligger på en 11. plass i Eliteserien etter 19 kamper. Neste kamp er mot Haugesund søndag 1. september kl. 18.00.
Sett denne?
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01