• Se treningskampen mellom Lillestrøm og Vålerenga fredag kl. 17.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Fredag møtes fotballrivalene til treningskamp i Oslo for å finpusse formen en drøy uke før Eliteserien starter. Møtene lagene imellom er et av Norges største rivaloppgjør.
At de skal spille en ubetydelig treningskamp blir møtt med misnøye blant mange supportere.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Vi synes dette er en grov bom fra klubbene. Disse kampene skal bety noe og ikke brukes til å se hvordan formen ligger an før seriestart. Jeg kommer ikke til å stille, og jeg oppfordrer alle til det samme, forteller talsperson i Kanarifansen, Tony Johansen til VG.
Kampen faller heller ikke i god jord hos Vålerengas supportergruppe Klanen. Talsperson Erling Rostvåg forteller dette til avisen.
– Jeg syntes det fremstår som en helt unødvendig utvanning av derby-fenomenet. De som vurderer å stille kan ikke forvente seg en fest, for det blir det ikke, sier han.
Han sier at Klanen ikke oppfordrer til boikott, men er klar på at det «ikke vil bli særlig god stemning».
Daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, forstår at supporterne reagerer. Klubben har den siste tiden pratet med flere som har vist sin misnøye.
– Supporterne våre har full frihet til å ha meninger om ulike ting klubben foretar seg. Engasjement er viktig, og vi skal ikke se vekk ifra at vi lytter til dette når vi planlegger neste sesongs oppkjøring, sier Espeseth til VG.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03