BODØ/OSLO (Eurosport.no):
Etter 12 minutter av søndagens Eliteserie-kamp mellom Bodø/Glimt og Odd ble avdøde Arild Berg hyllet av hjemmefansen med tifo og bluss.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
I etterkant kom det frem at en Glimt-supporter hadde blitt kastet ut av Aspmyra av politiet i pausen.
De fremmøtte hadde nemlig fått streng beskjed om at det ikke var tillatt å fyre opp bluss i forbindelse med markeringen.
Se episoden her (saken fortsetter under):

– Veldig leit

Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, forklarer episoden til Eurosport:
– Supporterne ønsket å ha en tifo og et bluss for å hylle Arild. Vi søkte til forbundet om tillatelse, for vi ønsket å være med supporterne på dette. Men så er det jo veldig klare regler rundt bruk av bluss, og vi fikk avslag. Så fyrte de likevel opp blusset, og da tok vi ut vedkommende i pausen.
– Hva tenker du om hendelsen?
– Det er selvfølgelig leit. Vi opplevde at det var en utrolig fin ramme rundt hyllesten av Arild, men supporterne visste vi hadde fått avslag. Vi får ta en diskusjon med supporterne nå i etterkant, men for oss er det viktig at vi har ryddige prosesser rundt slike ting. Da ønsker vi å forholde oss til det forbundet sier. Det er selvfølgelig kjedelig når sånt skjer.
Se intervjuet med Thomassen her (saken fortsetter under):
Thomassen velger likevel å fokusere på det positive med søndagens match.
– Jeg synes det er veldig leit, men akkurat i kveld velger jeg å fokusere på at vi fikk hedret Arild på en god måte både på tribunen og måten vi spilte på. Det er tross alt det viktigste her. Det har vært en krevende og trist uke, og vi ønsket å få til en god markering av Arild og alt det han har vært og betydd for klubben.

– Vi føler oss pisset på

Nestleder i Glimts supporterklubb «J-feltet», Christoffer Simonsen Klette, var ikke spesielt fornøyd etter det som skjedde.
– Arrangementsansvarlig var klar over våre planer. Vi føler oss pisset på av klubben. Vi godtar det ikke. Vi supportere står 100 prosent bak klubben, men de gjør ikke det samme for oss. Vi mener de burde støttet oss her. På en sånn markering burde det vises skjønn, sier han til Avisa Nordland.
Klette sier at de først fikk tommel opp fra klubben, men deretter melding om NFFs svar.
– Vi var klare over hva vi gjorde, men tenkte å ta boten for det. Den boten var vi villige til å ta for å få hedret Arild.
I etterkant av utkastelsen valgte rundt 30 andre supportere å forlate Aspmyra i protest.
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49